Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η απάντηση του Δήμου Λαμιέων στις καταγγελίες για δυσλειτουργία του ασύρματου δικτύου στην Λαμία

Διαβάστε την απάντηση του Δήμου Λαμιέων, για τα προβλήματα σχετικά με την ασύρματη δικτύωση στην Λαμία, μετά από καταγγελία-ανάρτηση αναγνώστη με τον τίτλο ''Δημόσιο Ασύρματο Δίκτυο στην πόλη της Λαμίας. Πληρώθηκε αδρά, δεν πιάνει πουθενά!!!''

Λαμία, 22 Ιουλίου 2013
ΠΡΟΣ: Την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας http://pepla.blogspot.gr και για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών της Λαμίας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τα παρακάτω:

Όπως ήδη έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους του Δήμου μας, στο πλαίσιο των τεχνικών και οικονομικών δυνατοτήτων μας ενισχύουμε και επεκτείνουμε το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης, σε ολοένα και περισσότερα σημεία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων (σήμερα αριθμεί περισσότερα από εβδομήντα σημεία στη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου).
Έχουμε ήδη καταστήσει σαφές ότι μέσω των σημείων παροχής ασύρματης πρόσβασης ο Δήμος μας δεν νομιμοποιείται ούτε και στοχεύει να αντικαταστήσει τα ενσύρματα δίκτυα παροχής διαδικτύου, αλλά να διευκολύνει πολίτες που κινούνται σε συγκεκριμένους χώρους, χρησιμοποιούν φορητές συσκευές (pda’s, notebooks, smartphones κα) και χρειάζονται την υπηρεσία ελεύθερης πρόσβασης.

Τα σημεία αυτά αφορούν σε περιοχές ακτίνας 200-300 μέτρων γύρω από τους σταθμούς εκπομπής χωρίς εμπόδια προσπέλασης και κυρίως χωρίς παρεμβολές από άλλο εξοπλισμό εκπομπής. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται εντός επιλεγμένων δημοτικών κτιρίων ή κινούνται σε πολυσύχναστους χώρους της πόλης. Η σημερινή χωροθέτηση των σταθμών εκπομπής αποτυπώνεται στο σύνδεσμο http://www.lamia.gr/tracker_parexomenes_ypiresies/1002 .

Συνεπώς, στο πλαίσιο που περιγράφηκε παραπάνω και δεδομένου ότι ο Δήμος μας παρέχει και μέσω της ιστοσελίδας του τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να καταγράφουν απευθείας αιτήματα-προβλήματα , υπενθυμίζουμε ότι είναι δυνατή η καταγραφή προβλημάτων ασύρματης διασύνδεσης δηλώνοντας το ακριβές σημείο επιθυμητής πρόσβασης και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, στο σύνδεσμο http://www.lamia.gr/contact/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%2C%20%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1.

Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση ενίσχυσης, βελτίωσης κι επέκτασης των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες και αναμένουμε τη συμμετοχή από όλους όσους, καλοπροαίρετα, την επιθυμούν.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου