Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να γραφτεί το παιδί σου στο νηπιαγωγείο!

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στους βρεφικούς-παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).

"Για μας, παραμένει σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας η ελληνική οικογένεια και γι’ αυτό εκφράζουμε την ικανοποίησή μας από το γεγονός ότι με τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων, που ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ, επιλύθηκε ένα κρίσιμο ζήτημα που θα ωφελήσει πάνω από 60.000 οικογένειες", τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.


Πάντως, πολλά παιδιά αναμένεται να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, καθώς οι αιτήσεις θα είναι διπλάσιες από τις θέσεις που έχουν εξασφαλιστεί.
"Το πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής στοχεύει στη στήριξη των εργαζόμενων γονιών, αλλά και των ανέργων, με την ένταξη των παιδιών τους στις δομές προσχολικής αγωγής προκειμένου να αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης", τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τις πα­ρακάτω προϋποθέσεις:
α) Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι Έλληνες και Ελληνίδες ομογενείς ή να είναι αλλοδαποί και αλ­λοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
β) Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι ή αυ­τοαπασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, ή να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης ή να είναι άνεργοι και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή είναι άνεργοι και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας πρόσ­κλησης.
γ) Να επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
δ) Να έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για δικαιούχους που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για 3 ή 4 παιδιά και 40.000 ευρώ για 5 παιδιά και άνω.
Οι αιτήσεις συμμετοχής διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις ισ­τοσελίδες της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html) και μπορούν να υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά στην ΕΕΤΑΑ, συ­νοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των δικαιολογητικών, είναι η Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 14.00 βάσει απόδειξης του ταχυδρομείου.

mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου