Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Λαμία: Ξεκινούν οι Δωρεάν προβολές στο θερινό Κινηματογράφο με Μεγάλες Προσδοκίες

Με την καταπληκτική ταινία του πολυβραβευμένου Μάικλ Νιούελ Μεγάλες Προσδοκίες ξεκινούν οι κινηματογραφικές προβολές με είσοδο ελεύθερη στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.
Μετά την πολύωρη παρακολούθηση πολλών ταινιών, ο κος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, μέλος του ΔΣ ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, μας παρουσιάζει, σε συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ και του Δήμου, έως και τέλη Αυγούστου μια σειρά από βραβευμένες και κυρίως καλοκαιρινές ταινίες.
Οι προβολές ξεκινούν από αυτή την Δευτέρα στις 21.30, με την ταινία Μεγάλες Προσδοκίες

Ο βραβευμένος με BAFTA Μάικλ Νιούελ, μας έχει παρουσιάσει διαφορετικά δείγματα κινηματογραφικής γραφής. Μετά το «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία», το «Donnie Brasco», τον «Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς» και την περιπέτεια «Ο πρίγκιπας της Περσίας-η άμμος του χρόνου», ο γνωστός σκηνοθέτης στρέφεται σε πιο κλασικές επιλογές.Ο Ρέιφ Φάινς υποδύεται έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες του έργου, τον κατάδικο Μάγκουιτς, τον άγνωστο ευεργέτη του Πιπ. Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ θα ενσαρκώσει την εκκεντρική κυρία Χάβισαμ, ενώ στο ρόλο του Πιπ και της Εστέλα θα δούμε δύο ανερχόμενους, νεαρούς ηθοποιούς: τον Τζέρεμι Έρβιν, γνωστό από το «War horse» του Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά και την βρετανίδα Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ.
Η υπόθεση του έργου είναι λίγο ή πολύ οικεία, αλλά αξίζει να τη ξαναθυμηθούμε: Ο Πιπ ένα ορφανό δεκάχρονο αγόρι, ο οποίος προέρχεται από την εργατική τάξη, βοηθά έναν κατάδικο να δραπετεύσει. Ένα χρόνο μετά, θα πιάσει δουλειά στο σπίτι της εκκεντρικής κυρίας Χάβισαμ, μια ντόπια γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, η οποία ζει στην απομόνωση από τότε που την εγκατέλειψαν, πριν από 30 χρόνια. Τις ελεύθερες του ώρες τις περνά παίζοντας με την όμορφη Εστέλα, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος.
Δέκα χρόνια αργότερα, ο Πίπ μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία, από έναν άγνωστο ευεργέτη, κάτι το οποίο θα τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να μετακομίσει στο Λονδίνο. Τα παιδικά του όνειρα αρχίζουν να εκπληρώνονται και ως τζέντλεμαν πλέον κινείται μέσα στη λονδρέζικη κοινωνία, χρησιμοποιώντας την πρωτόγνωρη θέση του για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την εντυπωσιακή Εστέλα… μια ανεκπλήρωτη φαντασίωση!

mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου