Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Λαμία: Κοι Βουλευτές...άφθονος χρόνος για ξεκούραση, αφού θα έχουμε κλείσει τα μαγαζιά μας

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατ. Στερεάς Ελλάδας στέλνει μία επιστολή - διαμαρτυρία προς τους βουλευτές της Φθιώτιδας για την απόφασή τους να επιτρέπουν κάποιες Κυριακές να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, κάτι που τους βρίσκει κάθετα αντίθετους

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προς: κ.κ. Βουλευτές Φθιώτιδας
ΕΣΕΕ, Ομοσπονδίες Μέλη ΕΣΕΕ, Επιμελητήριο Φθιώτιδας, Επιμελητήριο Φωκίδας, Επιμελητήριο Ευρυτανίας, Εμπορικούς Συλλόγους Μέλη μας, Μ Μ Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταθέσαμε προτάσεις τεκμηριωμένες , θεωρήσαμε ότι με το διάλογο θα βρούμε λύση, αναπτύξαμε επιχειρήματα, μελέτες, στοιχεία, θεωρήσαμε ότι για τη δουλειά μας μπορούμε να έχουμε άποψη.
Και αφού εμείς δεν ξέρουμε , σας δίνετε η ευκαιρία να σώσετε άλλη μια φορά την Ελλάδα και μαζί της και μας διαλύοντάς μας.


Για το καλό μας λοιπόν θα ανοίγουμε 52 Κυριακές κατ΄ επέκταση 365 ημέρες το χρόνο και βάση ωραρίου 08.00π.μ. – 21.00μ.μ., ήτοι 13 ώρες την ημέρα και 91 ώρες εβδομαδιαίως.

Οικογένεια : Μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της.

Κοινωνικές επαφές: Είμαστε τώρα για έξοδα; « Κρίση έχουμε »

Ξεκούραση: Τονωτικά χάπια στην αρχή, και ύστερα αφού θα έχουμε κλείσει τα μαγαζιά μας άφθονος χρόνος για ξεκούραση.

Τι προηγούμενες ημέρες βγάλαμε ψεύτες και χαλάσαμε την διάθεση συναδέλφων μας, που μας λέγανε ότι αυτά γίνονται για να ανακατανεμηθεί ο ήδη κατακερματισμένος « τζίρος μας » προς όφελος Καναλαρχών, Τραπεζιτών, Χορηγών, Διαπλεκόμενων που δραστηριοποιούνται και εμπορικά λέγοντάς τους, ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα μας και μόνο που το σκέφτηκαν θα πρέπει να ντρέπονται.
Πριν λοιπόν ψηφίσετε και αυτό, σκεφτείτε ότι και ο « κόμπος έχει χτένι », η υπομονή όρια και ότι ο απελπισμένος και κατεστραμμένος οικονομικά δεν έχει τίποτα να χάσει.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μας σώσει όλους και εμάς και εσάς αν και αυτός δεν νομίζουμε να ασχοληθεί , άλλωστε τα βάλατε και μαζί του πειράζοντας την ημέρα του.
Το Δ. Σ.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Ανοιχτά μέχρι και 52 Κυριακές το χρόνο θα μπορούν να είναι τα εμπορικά καταστήματα έως 250 τ.τ. όπως ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Αθ. Σκορδάς.
Μεταξύ των αλλαγών που περιλαμβάνονται στον νέο αγορανομικό κώδικα ο οποίος θα πάει στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους, είναι η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο.
Ωστόσο στα μικρότερα εμπορικά καταστήματα δίνεται η δυνατότητα να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου. Τα καταστήματα αυτά θα πρέπει να μην συνδέονται υπό οιαδήποτε νομική σχέση, με αλυσίδα καταστημάτων.
Σε ότι αφορά στο ωράριο λειτουργίας για τις Κυριακές, η πρόταση είναι να λειτουργούν τα καταστήματα 10:00 – 18:00.
Οι αλλαγές που εισάγονται στο νέο Αγορανομικό Κώδικα:
1. Θεσμοθετείται η κωδικοποίηση των σχετικών διατάξεων ανά πενταετία.
2. Καταργούνται απαρχαιωμένες διατάξεις που ανάγονται στη μεταπολεμική περίοδο και εξυπηρετούσαν άλλες ανάγκες επάρκειας αγαθών και προστασίας του καταναλωτικού κοινού.
3. Ενοποιείται η διαδικασία ελέγχων και επιβολής κυρώσεων σε σχέση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Ανάπτυξης.
4. Αυστηροποιούνται και αντικειμενικοποιούνται τόσο οι ποινικές κυρώσεις όσον και τα διοικητικά πρόστιμα. Με υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν βάσει αυτού του νόμου θα καθορισθούν σαφή κριτήρια για την επιβολή προστίμων.
5. Δυνατότητα σφράγισης των εγκαταστάσεων και δέσμευσης των προϊόντων με σαφέστερο νομικό προσδιορισμό.
6. Τιμωρούνται αυστηρά τόσο η διακίνηση / εμπορία επικίνδυνων για την υγεία τροφίμων όσο και η κατ” επάγγελμα εμπορία και εγκατάσταση καταδολιευτικών μέσων στις αντλίες καυσίμων.
7. Θεσπίζεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ελέγχων των πρατηρίων υγρών καυσίμων με το λεγόμενο «κρυφό αυτοκίνητο».
8. Δίνεται πλέον η δυνατότητα της καταβολής του μισού του επιβληθέντος προστίμου με παράλληλη παραίτηση από κάθε ένδικο μέσο.
9. Αλλάζει άρδην το καθεστώς των εκπτώσεων και των προσφορών. Με την εξαίρεση της αγοράς αυτοκινήτου επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές τέσσερις πλέον φορές το χρόνο.
10. Μέσα στις τέσσερις εκπτωτικές περιόδους καθιερώνεται και μια Κυριακή στην οποία τα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Επίσης καθιερώνονται 2 Κυριακές την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και μία Κυριακή πριν από το Πάσχα. Δηλαδή δίνεται η δυνατότητα να παραμένουν ανοικτά όλα τα εμπορικά καταστήματα 7 Κυριακές τον χρόνο.

mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου