Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα σε Γενική απεργία από κοινό μέτωπο φορέων και σωματείων

ΚΟΙΝΟ ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ 
ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Λαμία, Ιούλιος 2013 

H Κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια.
Καταργεί 52 ειδικότητες της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης στέλνοντας σε διαθεσιμότητα – απόλυση τους εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων ,επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις αντιδράσεις όλου του εκπαιδευτικού κλάδου που πήρε απόφαση για απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Αναγκάζει χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ , ΕΠΑΣ να οδεύσουν εκβιαστικά προς ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες εκχωρώντας το δημόσιο εκπαιδευτικό αγαθό σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Στέλνει στη διαθεσιμότητα –απόλυση τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ,δημοτικοί αστυνομικοί ,σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες.
Ο δημόσιος χαραχτήρας αίρεται στο βωμό της μνημονιακής πολιτικής των τροΐκανών συνεταίρων και η περιβόητη αξιολόγηση , κινητικότητα δίνει τη θέση της στην οριζόντια κατάργηση θέσεων εργασίας και την οικονομική εξόντωση χιλιάδων οικογενειών. Τα ατομικά και συλλογικά οράματα γκρεμίζονται μέσα σε μια μέρα.
Ας καταλάβουν επιτέλους Κυβέρνηση και Τρόικα ότι οι :

1.500.000 Άνεργοι
450.000 Απλήρωτοι εργαζόμενοι
3.500 Δημοτικοί Αστυνομικοί
2.500 Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ
2.400 Εκπαιδευτικοί
2.200 Σχολικοί φύλακες
6.000 Συμβασιούχοι
εργαζόμενοι και απολυμένοι σε Κατσέλη , Τσιμέντα Χαλκίδας, Αμυντική Βιομηχανία ,(ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ) και σε άλλες βιομηχανίες ,


Μπορεί να μην έχουμε πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής ,έχουμε όμως και θα το αποδείξουμε ,τη δύναμη να ακυρώσουμε αυτές τις απαράδεκτες και αντεργατικές πολιτικές.
Καλούμε όλους τους πολίτες του τόπου μας , εργαζόμενους ,άνεργους, συνταξιούχους ,φοιτητές, μαθητές , γονείς, αγρότες , εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες, να συμμετέχουν στην
24ωρη Γενική Απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 10:30 πμ στην Πλατεία Διάκου.

<<Είμαστε άνθρωποι δεν θα γίνουμε αριθμοί >>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου