Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Από το κακό στο χειρότερο το τμήμα Βιοϊατρικής της Λαμίας

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις και τα μόρια που χρειάζεται κανείς για να μπει στις σχολές των Πανεπιστημίων. Των ΤΕΙ ακόμα τα αναμένουμε
Για τη Λαμία και πιο συγκεκριμένα για το τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Στερεάς), τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο κάθε χρόνο.
Έχει τις χαμηλότερες βάσεις πανελληνίως. Με μόλις 11.800 μόρια μπορεί κανείς να σπουδάσει στο τμήμα της Λαμίας!

Κάποιοι θα πουν ότι δεν υπάρχει κάτι πονηρό: Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι τυχαία αυτή η κατρακύλα του συγκεκριμένου τμήματος, μιας και το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλά ακούστηκαν για το μέλλον του, κυρίως αρνητικά.



Το ίδιο το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ψήφισε να μην λειτουργήσει το τμήμα.

Λογικό είναι οι υποψήφιοι να φοβούνται ότι δεν θα λειτουργεί όπως πρέπει, δεν θα υπάρχουν καθηγητές κ.ά.

Με όλα τα παραπάνω αλλά κυρίως με την χρόνια αδιαφορία των «δικών» μας αρχόντων, το πολλά υποσχόμενο αυτό τμήμα – μοναδικό στα ελληνικά πανεπιστήμια, με τεράστιες επιτυχίες στα λίγα χρόνια λειτουργίας του - να οδηγείτε στην υποβάθμιση.

Μαθητές του 11 θα προσπαθούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις των σπουδών που έχει το συγκεκριμένο τμήμα!

Η κατρακύλα αυτή αποδεικνύει ότι η Λαμία δεν αποτελεί ελκυστικός τόπος για σπουδές μιας και τα μόρια ορίζονται με τη ζήτηση που έχει δημιουργηθεί από τα μηχανογραφικά… η διευκρίνιση αυτή γίνεται για αυτούς που επιμένουν ακόμα και σήμερα να υποστηρίζουν ότι έκαναν τα πάντα για να σωθεί το πανεπιστήμιο και να διασφαλίσουν τις σπουδές όσων φοιτητών μας τίμησαν με την επιθυμία τους να έρθουν στη Λαμία! Μάλλον ήρθε η ώρα να παραδεχθούμε ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα οδηγηθούμε στην ακόμα περισσότερη υποβάθμιση… γενικά του τόπου μας!

Οι φοιτητές μας τα έλεγαν, εμείς δεν τους ακούγαμε…

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου