Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών

Από σήμερα, Παρασκευή αρχίζει η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου των υποψήφιων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι βάσεις 2013, που θα ανακοινωθούν τέλη Αυγούστου, δεν καθορίζονται μόνο από τις επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Σημαντικό ρόλο παίζουν, επίσης, οι επιλογές των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο, αφού τα κριτήρια πλέον δεν είναι ίδια για όλους τους υποψήφιους (π.χ. η πόλη).
Επιπλέον, ένας άλλος παράγοντας είναι ο αριθμός των εισακτέων ανά τμήμα, που φέτος ειδικά με την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» θα επηρεάσει τον καθορισμό των βάσεων σε σημαντικό βαθμό.


Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γίνει για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος ηλεκτρονικά. Για τη συμπλήρωσή του οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr

Προσοχή στο μηχανογραφικό:

1) Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πάρουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) από το λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν.

2) Από το λύκειο θα πάρουν τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στον οποίο αναγράφονται οι βαθμοί των πανελλαδικών μετά την προσαρμογή του προφορικού βαθμού στο γραπτό.

3) Στη συνέχεια, θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό και να το υποβάλουν ηλεκτρονικά. Μετά την οριστικοποίηση δεν μπορούν να κάνουν καμία μεταβολή.

4) Αν κάποιος από τους υποψηφίους ανήκει σε ειδική κατηγορία, θα πρέπει να έχει έτοιμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά με ημερομηνία όχι μεταγενέστερη από την ημερομηνία υποβολής του μηχανογραφικού. Τα δικαιολογητικά θα τα καταθέσουν στη σχολή επιτυχίας. Αν είναι ελλιπή ή ψευδή, οι υποψήφιοι θα διαγραφούν και θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τις πανελλαδικές για δύο χρόνια.

5) Όταν οι απόφοιτοι εισέλθουν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, πρέπει να ακολουθήσουν τα αναλυτικά βήματα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Μπορούν να κάνουν όσους συνδυασμούς θέλουν και να τους τροποποιήσουν, χωρίς όμως να κάνουν οριστικοποίηση.

6) Όταν οι υποψήφιοι κάνουν οριστικοποίηση του μηχανογραφικού, δεν πρέπει να ξεχάσουν να κρατήσουν αντίγραφο.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 12 Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου