Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Κόλαφος για τον Δήμο, απειλούνται επεισόδια αύριο στην Υπάτη!

                      (Διαβάστε τις νεώτερες καταγγελίες)
Μόνο αυτό έλειπε από τον Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά που βλέπει εσχάτως να υφίσταται  σκληρή κριτική ακόμη και από το δικό του επικοινωνιακό  περιβάλλον. Η πολύπλευρη επίθεση εναντίον του για το  θέμα της πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής στον αυριανό εορτασμό της επετείου ολοκαυτώματος της Υπάτης.
Μετα την καταγγελία που έκανε αποκλειστικά μέσα από το  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1  η πρόεδρος των Αινιάνων κ. Μαρία Λαϊνά, απόγονος και η ίδια θύματος της ναζιστικής θηριωδίας ακόμη και η ενημέρωση που έκανε στον  ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Δήμαρχος Λαμιών  ότι  ήταν  υποχρεωμένος ο Δήμος να καλέσει και την Χρυσή Αυγή ως  αναγνωρισμένο  κοινοβουλευτικό  κόμμα, δεν έκαμψε το  κύμα διαμαρτυριών και αντιδράσεων και  πλέον έρχονται σωρηδόν οι καταγγελίες από κόμματα και άλλους  φορείς κατά του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου Λαμιέων.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε στο  δελτίο του FM-1 η κα Λαϊνά οι εκπρόσωποι των Αινιάνων δεν θα επιτρέψουν όχι μόνο  να καταθέσει στεφάνι στο  μνημείο πεσόντων μέλος της Χ.Α. αλλά ούτε να ανέβει στο  βάθρο των επισήμων!

Μετα από αυτά πληροφορίες απο την Υπάτη αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανή μια αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους του κόμματος που δημοσίως έχει  αρνηθεί τα ολοκαυτώματα και μάλιστα πρόσφατα.
Από την άλλη πλευρά  πληροφορίες αναφέρουν ότι  στην Υπάτη θα υπάρχει  μαζική προσέλευση χρυσαυγιτών και  ενός η και  περισσότερων βουλευτών της γεγονός που προμηνύει ένα εκρηκτικό  κλίμα με έκδηλη την ανησυχία δημιουργίας επεισοδίων και φραστικών  επιθέσεων κατά της δημοτικής αρχής.
Πάντως αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι δεν έχει εκδωθεί ουτε μια ανακοίνωση από πλευράς Δήμου οχι μόνο για το εν λόγω θέμα αλλα και-οπως επίσης αποκάλυψε χτες στο Κ.Δ. ο ΛΑΜΙΑ FM-1, δεν υπήρξε ενημέρωση για το αποτέλεσμα της χτεσινής συνάντησης του Δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά και της αντιδημάρχου Μαρίας Ραφτοπούλου στην Αθήνα στον ΤΑΙΠΕΔ για το μέλλον των ιαματικών της Υπάτης.
Είναι χαρακτηριστική τέλος και η  φράση της κος Λαϊνά ότι σήμερα είμαστε ενταγμένοι στο Δήμο Λαμιέων, αύριο ίσως  να συνενωθούμε με κάποιον άλλον Δήμο.
Είναι μια έμμεση απειλή  συνδυασμένη με  τις  δηλώσεις  στο παρελθόν και δημοτικών παραγόντων του Δήμου Μακρακώμης για  εθελουσία συνένωση του με τον πρώην Δήμο Υπαταίων.
Κάποιος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και  τώρα είναι αδύνατον να τον κλείσει…

Ν.Ε. ΚΚΕ Φθιώτιδας
Δήμος Λαμιέων: Καλεί τους θύτες να τιμήσουν τα θύματα της Υπάτης!

   Αγανάκτηση προκαλεί η πρόσκληση του Δήμου Λαμιέων προς τη Χρυσή Αυγή να παραβρεθεί και να καταθέσει στεφάνι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που θα γίνουν  το Σαββατοκύριακο(15-16/6) στη Μαρτυρική πόλη της Υπάτης για τα θύματα των Γερμανών στην Κατοχή.  
   Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική και ανιστόρητη ενέργεια του Δημάρχου Λαμιέων, Γ. Κοτρωνιά και της Προέδρου του Τ.Σ. Υπάτης, κ. Β. Παπανάγνου, να καλέσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να «τιμήσουν» τα θύματα των πολιτικών τους προγόνων, των Γερμανών Ναζί. Η στάση τους εναρμονίζεται με την  επίσημη Ευρωενωσιακή πολιτική των «δύο άκρων» και με την προσπάθειά της για το ξαναγράψιμο της ιστορίας. Δυστυχώς γι αυτούς η ιστορία γράφτηκε και δεν αλλάζει πλέον.
   Οι χρυσαυγίτες,  οι αρνητές του Ολοκαυτώματος, οι λάτρεις του Χίτλερ, οι υμνητές των Χιτών και των Ταγματασφαλιτών, οι σημερινοί γερμανοτσολιάδες του κεφαλαίου και η εγκληματική τους οργάνωση δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις της Υπάτης και σε κάθε άλλη εκδήλωση. Τις μολύνουν με την παρουσία τους.
   Καλούμε τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής, τους κατοίκους της Υπάτης και όλου του Δήμου Λαμιέων να απαντήσουν στην πρόκληση. Να απαιτήσουν την αποπομπή της Χ. Α. από την εκδήλωση. Να μην της επιτραπεί να καταθέσει στεφάνι.
   Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν αντιμετωπίζεται από το εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά και τον έχει ανάγκη, αλλά από το λαϊκό κίνημα. Απομονώνεται και εξουδετερώνεται μόνο από το λαό και τις οργανώσεις του.

----------------------------------------------------------------
Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία
Δημοτική Κίνηση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013
Για το ολοκαύτωμα της Υπάτης και την πρόσκληση του Δημάρχου προς τη χρυσή αυγή
          Η Δημοτική Κίνηση Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απόφαση της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας και του Δημάρχου Γ. Κοτρωνιά να προσκαλέσει τη φασιστική και ναζιστική χρυσή αυγή στις τριήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του ολοκαυτώματος της μαρτυρικής πόλης της Υπάτης.
Οι πολιτικοί απόγονοι των φασιστών κατακτητών, οι αρνητές του ολοκαυτώματος, οι αρνητές των εγκλημάτων του ναζισμού δεν έχουν καμία θέση στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.
 Η Δημοτική μας Κίνηση θεωρεί ευθέως ότι ο Δήμαρχος Λαμίας με αυτή του την κίνηση εκκολάπτει το αυγό του φιδιού και νομιμοποιεί τους εγκληματίες δολοφόνους της χρυσής αυγής στα μάτια των δημοτών της πόλης μας.
 Καλούμε ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, τον κ. Δήμαρχο να ανακαλέσει την πρόσκληση του προς τη ΧΑ για τις εκδηλώσεις μνήμης.
 Ας είναι η φετινή επέτειος του φασιστικού ολοκαυτώματος της Υπάτης μια αφορμή να αναλογιστούμε πως η νέα οικονομικο-πολιτική κατοχή που έχει επιβληθεί στη χώρα, κάτω από τον ζυγό της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ), του μνημονίου και της υποτελούς εθελόδουλης τρικομματικής συγκυβέρνησης δεν πρόκειται να φύγει με προσευχές ή παρακάλια παρά μόνο με μαζικούς ενωτικούς αποφασιστικούς λαϊκούς αγώνες.
 Άλλωστε όπως και η πρόσκληση του δημάρχου αναφέρει, «μια μαρτυρική πόλη θυμάται, δεν ξεχνά».
 Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία
Δημοτική Κίνηση
-------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση – Καταγγελία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει κατηγορηματικά την ανιστόρητη, προκλητική και προσβλητική για την Μαρτυρική Πόλη της Υπάτης απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων να προσκαλέσει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Υπάτης, το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.
 Ντροπή κ. Δήμαρχε. Καταγράφεστε στην Ιστορία, ως ο πρώτος Δήμαρχος Λαμιέων που βεβηλώνει τη μνήμη των θυμάτων της Υπάτης καλώντας τους ιδεολογικούς απογόνους των χιτλερικών, τους θύτες να «τιμήσουν» τα θύματα. Τίνος ο νους συνέλαβε αυτή την πρωτότυπη ιδέα; Η Ιστορία δεν ακολουθεί πρωτόκολλα.
Οι υμνητές του Χιτλερισμού, των ταγματασφαλιτών και οι αρνητές του Ολοκαυτώματος δεν έχουν καμία θέση στους εορτασμούς της Υπάτης. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να τους εμποδίσουν.
Ο φασισμός και οι εγκληματικές οργανώσεις του αντιμετωπίζονται από  μαζικό, αποφασισμένο και δυναμικό λαϊκό κίνημα.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
------------------------------------
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Η κοινωνία μας δεν μπορεί να ανέχεται τους νοσταλγούς του χίτλερ!
Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις μνήμης της Μαρτυρικής Υπάτης

Λαμία,14.6.2013

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για την ενέργεια του Δημάρχου Λαμίας κ Κοτρωνιά να καλέσει το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος της Μαρτυρικής Πόλης της Υπάτης.
Η Χρυσή Αυγή είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει το ναζισμό και το φασισμό στη χώρα μας. Η πρόσκληση εκπροσώπων μιας ιδεολογίας που συνέλαβε, οργάνωσε και εκτέλεσε τις μεγαλύτερες γενοκτονίες που γνώρισε η ανθρωπότητα, αποτελεί ασέβεια και προσβολή προς τα θύματα και τους απογόνους των θυμάτων της Μαρτυρικής Πόλης. Η Υπάτη στέκει δίπλα στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και στις άλλες κωμοπόλεις που έγιναν ολοκαύτωμα στον αγώνα.
Κύριε Δήμαρχε, ο δρόμος της δημοκρατίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, της αλήθειας και του σεβασμού προς την Ιστορική Μνήμη δεν έχει τίποτα κοινό με τον ρατσισμό και τον εθνικιστικό εξτρεμισμό που εκπροσωπεί αυτό το κόμμα.
Καλούμε κάθε πολίτη να φράξει τα σχέδια αυτού του κόμματος και να μην επιτρέψει να συνεχίσει να προκαλεί τις μνήμες και τα δημοκρατικά αισθήματα των ελλήνων πολιτών. Η συλλογική μνήμη δεν μπορεί να απουσιάζει απ’ τη ζωή μας. Η κοινωνία μας δεν μπορεί να ανέχεται τους νοσταλγούς του χίτλερ!
Δηλώνουμε δε ότι σε περίπτωση που ο κ Κοτρωνιάς επιτρέψει την παρουσία της Χρυσής Αυγής, δεν θα συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις.

Πηγή : lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου