Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τα ΘΕΛΩ ενός Φοιτητή Πανεπιστημίου στη Λαμία: Μας αφορά όλους!

Στο Πανεπιστήμιο Στερεάς, όχι όχι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καλύτερα δημιουργείται σχολή θετικών επιστημών από τα Τμήματα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική και Πληροφορικής (όπως μετονομάστηκε το Τμήμα Μαθηματικών Πληροφορικής, με την έδρα του να μεταφέρεται από τη Λάρισα στη Λαμία).

Ανακοινώθηκαν 160 εισακτέοι για το Τμήμα Πληροφορικής, οπότε θα αρχίσει τη λειτουργία του από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Με λίγα λόγια όλα καλά, χάθηκε μεν το Πανεπιστήμιο Στερεάς αλλά υπάρχει αύξηση των εισακτέων στο Τμήμα ΠΕΒ και το νέο τμήμα θα έχει 160 εισακτέους.

Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς εύκολα κάποιος αντιλαμβάνεται ότι στη Λαμία θα ενοικιαστούν από το πουθενά άλλα 180 σπίτια, η κατανάλωση σουβλακιδίων θα αυξηθεί κατά 2880 σουβλάκια το μήνα (180άτομα*2σουβλάκια*8φορές το μήνα) άρα όλα τέλεια....ή μήπως όχι?

Ξέρω ότι στα θετικά μπορεί να προστεθεί η ακαδημαϊκή ενίσχυση του Τμήματος, θύλακας αριστείας, αναβάθμιση σε σχολή κτλ. αλλά εδώ το πρώην Πανεπιστήμιο Στερεάς το όριζε η ταβέρνα απέναντι, με ακαδημαϊκά θα ασχολούμαστε τώρα? Εγώ ο αδαής όμως έχω κάποιες επιφυλάξεις και κάποιες απορίες, άσε που δεν έχω ούτε σπίτι προς ενοικίαση ούτε σουβλατζίδικο.

1. Θέλω να κάνω πρακτική άσκηση. Κανένας φοιτητής δεν μπορεί να κάνει την πρακτική του άσκηση μιας και το Πανεπιστήμιο Στερεάς καταργήθηκε. Η πρακτική άσκηση στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος ΠΕΒ είναι μάθημα επιλογής με διδακτικές μονάδες και το επέλεξα για να πάρω πτυχίο. Να περιμένω ένα χρόνο?

2. Χρειάζομαι βεβαίωση σποδών. Κάτι για την εφορία από ό,τι μου είπαν οι γονείς μου. Ναι αλλά η γραμματεία δεν έχει σφραγίδα και δεν μπορεί να μου δώσει. Θα πω στην εφορία πως έχουν τα πράγματα, σίγουρα θα καταλάβει!

3. Θέλω να πάω erasmus. Ναι αλλά εδώ δεν έχουμε Πανεπιστήμιο, erasmus θα έχουμε? Δεν είναι τίποτα, έτσι κ'αλλίως στην Ιταλία βρέχει.

4. Θέλω να διδάσκομαι όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών τις ώρες που πρέπει. Βαρέθηκα να ακούω ''30 ευρώ που παίρνουν και χάρη μας κάνουν''! Επί της ευκαιρίας, ευχαριστούμε αλλά εγώ ο παράλογος νόμιζα ότι οι ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος είχαν λόγο ύπαρξης.

5. Θέλω βιβλιοθήκη. Εδώ και 6-7 μήνες η βιβλιοθήκη είναι κλειστή. Βέβαια για αυτό ξέρω ποιος φταίει. Η βιβλιοθηκονόμος που έμεινε έγκυος, άκου θράσος...έμεινε έγκυος (Κύρια Αριέττα να σας ζήσει, να το χαίρεστε και να είστε καλά)

6. Θέλω γραμματεία. Ούτε σχολής, ούτε κοσμητείας, ούτε τίποτα. Εγώ θέλω την κυρία Δέσποινα που έδωσε την ζωή της για αυτό το Τμήμα. Τι πάει να πει κινδυνεύει με απόλυση?

7. Θέλω να μην είναι άδεια η πρόσοψη του Τμήματος. Βγάλαμε το Στερεάς, ας βάλουμε το Θεσσαλίας.

8. Θέλω αναλυτική βαθμολογία.

9. Θέλω να πληρωθούν οι καθηγητές, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι ΕΕΤΕΠ, οι ΕΔΙΠ. Όλοι έχουν οικογένειες, α και ένας καθυστερεί τις δώσεις του στην εφορία, αλλά όπως είπαμε, η εφορία σίγουρα θα καταλάβει.

10. Θέλω να δω το αμφιθέατρο γεμάτο. Πανελλήνιο συνέδριο ήταν, στο Αγ.Θεόδωροι- Αργαλαστή περισσότερο κόσμο είχε. (και ναι οι ομάδες είναι από το τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας)

11.Θέλω να μάθω ποιος θα κάνει μάθημα στο Τμήμα Πληροφορικής. Μηδέν μέλη ΔΕΠ έχει, άμα είναι να πούμε στα παιδιά να μην το δηλώσουν. Κρίμα είναι.

12. Θέλω φοιτητικές εστίες. Νταξ΄ το παράκανα!

13. Θέλω να μάθω το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής. Πως θα δηλώσουν Τμήμα χωρίς να δουν το πρόγραμμα σπουδών?

14. Θέλω τα μαθήματα μου να τα διδάσκομε από Πανεπιστημιακούς καθηγητές. Δεν είμαι και σίγουρος αλλά στα πανεπιστήμια διδάσκουν καθηγητές τριτοβάθμιας και στα λύκεια καθηγητές δευτεροβάθμιας...ε κάποιος λόγος θα υπάρχει.

15. Θέλω να ξέρω από τώρα ποια μαθήματα δεν θα διδαχθώ τον Οκτώβρη. Εξεταστική έχουμε, να ξέρω τι να δώσω και τι να αφήσω!

Ξέρω ότι θέλω πολλά πράγματα αλλά αυτά που σας αναφέρω είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας φοιτητής της σχολής θετικών επιστημών. Ξέρω ότι από κάτω θα γράψει ο κάθε ένας ό,τι νομίζει (και καλά θα κάνει, δημοκρατία είχαμε την τελευταία φορά που κοίταξα) αλλά...όπα όπα τώρα που τα έγραψα συνειδητοποίησα κάτι...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ? ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ? ( Σαν προκήρυξη του ΜΑΣ ακούγεται αυτό το τελευταίο!).

Καλοί μου συμφοιτητές ας σταματήσουμε να ελπίζουμε ότι κάποιος θα δώσει λύση στα προβλήματα μας και μόνοι μας ας απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.
Καλή εξεταστική σε όλους...και να κοιμάστε!

Ένας Φοιτητής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας
mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου