Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το ''τσιφλίκι'' της Πλ.Ελευθερίας στην Λαμία

Διαβάστε την καταγγελία που  έστειλε δημότης μας για την αυθαιρεσία που συχνά συναντάμε στην Λαμία, με την παράνομη κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος από ιδιοκτήτες καταστημάτων.

''“Τόλμησα” σήμερα το μεσημέρι να παρκάρω το αυτοκίνητό μου στο πάνω μέρος της πλατείας Ελευθερίας, ακριβώς μπροστά από τη θέση που υπάρχει για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων και σε λογική απόσταση από τη στροφή ώστε να αποφύγω και καμία κλήση της τροχαίας.

Βέβαια για να παρκάρω έπρεπε πρώτα να πάρω σβάρνα με το αυτοκίνητο έναν κώνο που σε καθημερινή βάση τοποθετείται εκεί από τους ιδιοκτήτες-εργαζόμενους του καφενείου, προκειμένου να καβατζώνουν τις θέσεις για πάρτη τους.

Ότι ώρα και να περάσεις από εκεί, είτε θα υπάρχουν κώνοι, είτε καρέκλες του καφενείου, είτε τα μηχανάκια τους που μάλλον βαριούνται να τα πάνε στη Σκληβανιώτου (5 μέτρα απόσταση) και τα βάζουν μπροστά στο μαγαζάκι τους κλείνοντας τόσο τις 2 θέσεις ελεύθερου πάρκινγκ που υπάρχουν εκεί, όσο και τη θέση φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Πριν από αρκετό καιρό βγήκε κάποιος από το μαγαζί να μου πει ότι το πρωί χτυπάει ο ήλιος στην οροφή του αυτοκινήτου κι ενοχλεί τους πελάτες του, οπότε να το βάζω πιο μπροστά, δηλαδή πάνω στη στροφή για να φάω και καμιά κλήση. Απλά αδιαφόρησα.

Την επόμενη φορά που ξανατόλμησα να παρκάρω στο τσιφλίκι τους ο ίδιος καφετζής βγήκε και μου είπε είτε να το βάζω πιο μπροστά (στη στροφή δηλαδή), είτε πιο πίσω (στο χώρο φορτοεκφόρτωσης) για να μπορούν δήθεν να παρκάρουν κι άλλοι.

Του απάντησα ευγενικά ότι και στις δύο περιπτώσεις κινδυνεύω με κλήση, αλλά αυτός επέμενε λες και πάρκαρα στον ιδιωτικό του χώρο κι ενοχλούσα. Σήμερα βγήκε ο έτερος καφετζής και πάλι μου ζήτησε σε έντονο ύφος να παρκάρω πιο μπροστά (δηλαδή στη στροφή πάλι) γιατί “άκουσον άκουσον” του έκοβα τη θέα στα τραπεζάκια που έχει στην πλατεία και φοβόταν μη χάσει κανέναν πελάτη.

Τέταρτη φορά δε θα υπάρξει! Αυτοί που χρόνια τώρα έχουν κάνει την πλατεία τσιφλίκι τους, αυτοί που κλείνουν παράνομα το δρόμο με ότι βρουν, αυτοί που μιλάνε στον κόσμο με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ήρθε η ώρα να συμμορφωθούν. Κι αν δεν καταλαβαίνουν με το καλό, τότε θα πέσει τηλέφωνο στην αστυνομία (όχι τη δημοτική, την αληθινή) κι εγώ θα κάθομαι να μετράω τα πρόστιμα που θα τρώνε.

Για την ιστορία, το συμβάν έγινε στις 3:00 το μεσημέρι που δεν υπήρχε ψυχή στην πλατεία κι ο καφετζής είναι ο κύριος που κάθεται στα αριστερά απολαμβάνοντας τη μεσημεριανή του μπυρίτσα (καλά έκανε ο άνθρωπος και τον ζήλεψα να πω την αλήθεια) κι εγώ ο ανάγωγος του έκοβα τη θέα γιατί ήθελα να παρκάρω νόμιμα…

Δεν αγχώνομαι όμως γιατί όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία, που είναι λίγο παλιότερη αλλά κάθε μέρα επαναλαμβάνεται ακριβώς η ίδια, αυτός παρανομεί, που κόβει θέσεις παρκαρίσματος από συμπολίτες μας καθημερινά με το έτσι θέλω.''



Αναγνώστης

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/6/13, 8:40 μ.μ.

    Εγω φιλε κ κλησησ εφαγα κ με τον μαγαζατορα τσακωθηκα....μπραβο σου ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/13, 2:59 μ.μ.

      Φίλε μου δεν χρειάζονται τσακωμοί. Υπάρχουν νόμοι και μ'ενα τηλέφωνο στην αστυνομία μπαίνει ο κάθε καφετζής στη θέση του!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/13, 11:01 μ.μ.

    Την επόμενη φορά απλά κάλεσε την αστυνομία. Βάλε το αυτοκίνητο σου ακριβώς μπροστά ή ακριβώς πίσω από τη θέση φορτοεκφόρτωσης (για να είσαι νόμιμα παρκαρισμένος) και πάρε το 100 να έρθει επιτόπου. Ανέβασε και καμιά φωτογραφία ή ακόμη καλύτερα βίντεο με το μηχανάκι ή τις καρέκλες και τους κώνους του καφετζή που πιάνουν όλο το δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/6/13, 11:06 μ.μ.

    πρόσφατα κάποιος επαγγελματίας που θελε να ξεφορτώσει με το φορτηγάκι του επειδή η θέση μπροστά στο καφενείο ήταν πιασμένη πήγε να το βάλει μπροστά στο περίπτερο με αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο του γιατί υπήρχε κάποιο σίδερο που δεν είχε κοπεί από παλιά. εφταιγε αυτός να αρπαξει το καφετζή και να τον βάλει να πληρώσει το λάστιχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/6/13, 2:07 π.μ.

    ο κοσμος εχει αλλα προβληματα απο το να ασχολειται με τα παρκαρισματα σας. ειμαι πελατης του συγκεκριμενου καφενειου. σε μια πλατεια δυο ταχυτητων που ο δημαρχος κ οι ψευτομαγκες ιδιοκτητες ιχ εχουν κανει μπουρδελο καθε νομο. πας να παρκαρεις σε πλατεια... ρεεεε χωνεψε το οτι ενοχλεις..... θα σε πειραζε να περπατησεις ψωναρα ; οχι θες σταντ απεναντι στο δικο σου καφετζη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/13, 2:57 μ.μ.

      Είναι ψευτόμαγκας ο ιδιοκτήτης του ΙΧ που πάει να παρκάρει νόμιμα? Πας καλά μεγάλε? Ψευτόμαγκας είσαι εσύ και οι καφετζήδες (όχι μόνο οι συγκεκριμένοι, αλλά οι περισσότεροι που έχουν μαγαζάκια γύρω γύρω στην πλατεία) που πουλάνε νταβατζιλίκι στον κάθε πολίτη που τους χαλάει τη μόστρα. Άμα ενοχλεί τη θέα σου και την αισθητική σου ένα νόμιμα παρκαρισμένο αυτοκίνητο να πας σπίτι σου να τον πιεις και να τον ευχαριστηθείς. Για πολλοστή φορά εσύ και όλα τα υπόλοιπα ψώνια της πλατείας νομίζεις ότι πρόκειται για πόλεμο μεταξύ μαγαζιών. Τους κατοίκους του κέντρου τους σκέφτηκες ποτέ βρε ηλίθιε? Τους υποστήριξες ποτέ που ούτε μπορούν να κοιμηθούνε τα βράδια από τη φασαρία ούτε καν να περάσουν με τα πόδια λόγω των τραπεζιών, των αυτοκινήτων και των μηχανών που έχουν καταλάβει παράνομα κάθε εκατοστό της πλατείας και των πεζοδρομίων πέριξ αυτής? Μήπως επειδή μένουνε στο κέντρο σας ενοχλούνε κι αυτοί και πρέπει να φύγουνε? Σε άλλες πόλεις οι δήμαρχοι και οι μαγαζάτορες πάνε φυλακή όταν δεν τηρούν τη νομιμότητα. Αλλά δεν έχεις φύγει ποτέ από το χωριουδάκι σου να δεις πως είναι οι συνθήκες σε άλλες πόλεις όπου πολιτισμένα και νόμιμα συνυπάρχουν κάτοικοι, μαγαζάτορες, οδηγοί κλπ. Μέχρι να βγεις λοιπόν λίγο παραέξω από τη γούβα που λέγεται Λαμία κάτσε και ρούφα το φρέντο σου και μην εκφράζεις καν γνώμη... Αν είναι δυνατόν! "Ενοχλεί όποιος παρκάρει νόμιμα στην πλατεία"... Και για καφέ να πήγαινε ο άλλος, εφόσον υπάρχει θέση ελεύθερη και νόμιμη για το αυτοκίνητό του καλά κάνει και το βάζει εκεί και κάνει ακόμη καλύτερα που σας ξεμπροστιάζει. Αφού η δημοτική αρχή και η αστυνομία ξύνεται νυχθημερόν όταν πρόκειται για θέματα της πλατείας καλά κάνει και σας βγάζει στον αέρα!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/6/13, 3:13 μ.μ.

      Κι εσύ προφανώς δεν έχεις άλλα προβλήματα και κάθεσαι και σχολιάζεις το θέμα... Όπως τα λέει ο καταγγέλων προφανώς έχει δίκιο. Εκεί μπροστά στο καφενείο υπάρχουν 2 ελεύθερες θέσεις παρκαρίσματος και μια φορτοεκφόρτωσης. Άρα δεν ενοχλεί. Κάτι μου λέει πως ο "καλός" μας ο δήμαρχος θα φροντίσει με κάποιο τρόπο να εξαφανιστούν κι αυτές οι 2 τελευταίες ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ του κέντρου... Περισσέψαν κάτι κολωνάκια λένε από το μεγαλόπνοο έργο της Υψηλάντη...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/6/13, 3:31 μ.μ.

    Όποιος είναι τώρα στην πλατεία ας πάει πάλι να τραβήξει καμία φωτό. Ο καφετζής πάλι τους κώνους έχει βάλει. Κάθε μέρα, κάθε ώρα αυτή η δουλειά γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή