Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

20 εκατ. ευρώ για συντήρηση σχολικών μονάδων

Τον προγραμματισμό της νέας σχολικής περιόδου 2013-2014 έχει ξεκινήσει ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών που κατανέμει 20 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων και 5.061.040 ευρώ για την κάλυψη μισθωμάτων σχολικών μονάδων.
Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικών κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα καταβάλλει 20 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων (θέρμανση κλπ).


«Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών να επιδεικνύουμε έμπρακτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας και αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση της πολιτικής μας«, τόνισε σε σχετική του δηλωση οΥπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης

Και συμπλήρωσε: «Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Παιδείας είναι για εμάς πρώτος στόχος. Γι’ αυτό κάναμε ότι είναι δυνατό για να χρηματοδοτήσουμε εγκαίρως τη συντήρηση και τη θέρμανση των σχολείων ενόψει της επικείμενης σχολικής χρονιάς καθώς και να αποπληρώσουμε με συνέπεια τις οφειλές προς τους μεταφορείς μαθητών ώστε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση συμμετοχής σε μια νέα διαγωνιστική διαδικασία που ξεκινά. Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση, συντονισμένα και έγκαιρα, κάνουν φέτος ότι είναι δυνατό προκειμένου η επόμενη χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα προς όφελος των παιδιών μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Παράλληλα δημοσιεύθηκε και  η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για το θέμα της μεταφοράς των μαθητων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου