Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Από Let's do it Lamia... έγινε Let's do it κα Μαρία...Γιατί;

Κυριακή πρωί με πήραν τηλέφωνο καλοί φίλοι να πάμε στο Ισιαδάκι για Μπασκετάκι. Κάποιοι άλλοι μου πρότειναν μια βόλτα στο κέντρο για καφεδάκι. Τελικά πήγαμε για Μπάσκετ...
Εκεί που παίζαμε, λίγο πιο πέρα κάτι παιδάκια και δυο τρεις μεγάλοι, είχαν σακούλες και μάζευαν τα σκουπίδια. Αναρωτηθήκαμε για λίγο, τι στο καλό έκαναν Κυριακάτικα, αλλά μετά μας απορρόφησε πάλι το ματσάκι μας!
Αυτοί λοιπόν που μας τράβηξαν την προσοχή, δεν ήταν παρά κάποιοι συμπολίτες μας που αφιέρωσαν το Κυριακάτικο πρωινό τους στην εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού ενός κοινόχρηστου χώρου, μέρος της πανελλήνιας δράσης Let's do it Greece.
Στη Ρόδο σε μια παραλία μαζεύτηκαν εκατοντάδες πολίτες και όχι μόνο μαθητές ή μέλη κάποιου σωματείου-συλλόγου. Στην Αγιά λίγο έξω από το Βόλο, το ίδιο. Μετέτρεψαν την δράση σε μια γιορτή...και πολλά άλλα παραδείγματα.
Γιατί στη Λαμία το Let's do it Lamia έγινε Let's do it κα Μαρία; Αν εξαιρέσουμε τους υπευθύνους του Δήμου, τα λυκόπουλά μας, μόνο μία κυρία πήγε από τη Λαμία! Δεν ξέρουμε αν τη λένε Μαρία, η ουσία όμως είναι ότι από όλη τη Λαμία, είναι απογοητευτικό να ανταποκριθεί μόνο ένας κάτοικος!


Πολλά μπορεί να φταίνε, πολλά μπορεί να έπαιξαν ρόλο και δεν ήρθε ο κόσμος. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Λαμιώτης (ίσως ο Έλληνας) δύσκολα χαλάει την προσωπική του διασκέδαση- ψυχαγωγία για το κοινό καλό. Απόδειξη ότι είμαστε από τους πιο καθαρούς μέσα στα σπίτια μας και έξω πετάμε τα σκουπίδια μας όπου να' ναι. Ο κάδος μπορεί να είναι άδειος, και εμείς τα αφήνουμε από έξω. Το Ισιαδάκι γεμάτο σκουπίδια, λες και δεν θα είμαστε πάλι εμείς αυτοί που θα ξαναπάμε εκεί. Το Κάστρο το ίδιο. Περιττό να γράψουμε ότι τα σκουπίδια είναι αποτέλεσμα της δικής μας συμπεριφοράς. Της δικής μας αδιαφορίας.

Περίεργη νοοτροπία: Πετάμε ένα σκουπίδι όπου να ναι λες και θα έρθει ο υπηρέτης μετά να τα καθαρίσει... Γιατί συμπεριφερόμαστε έτσι;

Όπως και να έχει θερμά συγχαρητήρια σε όσους βλέπετε στις φωτογραφίες, οι οποίοι έβαλαν το κοινό καλό, μπροστά από την προσωπική τους διασκέδαση- ψυχαγωγία. Ας γίνουν αυτοί οι λίγοι, παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους
Σας ευχαριστούμε...





mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου