Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Λαμιώτες: όχι στις φράουλες της…ντροπής!

Τα αποτρόπαια γεγονότα της Μανωλάδας Ηλείας έχουν προκαλέσει όχι  μόνο  αρνητικά συναισθήματα αλλά και τεράστια οικονομική ζημιά σε επαγγελματίες και  παραγωγούς έστω και αν η δραστηριότητα τους απέχει  πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Πελοπόννησο!
Είναι χαρακτηριστικές οι  εικόνες που καταγράφτηκαν το Σάββατο στη μεγάλη λαϊκή αγορά της Λαμίας.
Οι καταναλωτές επηρεασμένοι από τα ντροπιαστικά αυτά γεγονότα όπου ένας -δύο τσιφλικάδες έβαλαν τους επιστάτες τους να πυροβολήσουν στο  ψαχνό κουρελήδες λαθρομετανάστες που ζητούσαν τα μεροκάματα τους έβλεπαν  φράουλες και απείχαν!

Είναι χαρακτηριστικοί  διάλογοι αλλά και αψιμαχίες καταναλωτών και πωλητών της λαϊκής αγοράς.
Προφανώς  οι  πωλητές είχαν αγανακτήσει με όλα αυτά τα γεγονότα και έδειχναν σφόδρα ενοχλημένοι κάθε φορά που  καταναλωτής τους ρωτούσε «Είναι φράουλες Μανωλάδας;»
Έτσι περισώθηκαν  όσοι  πωλητές είχαν  ή ανέγραφαν  ότι  πουλούσαν φράουλες  ντόπιες , κανείς πάντως πωλητής δεν τόλμησε να  βάλει  πινακιδάκια με τη λέξη Μανωλάδας που  συνήθως κυριαρχούσαν άλλες φορές στους πάγκους της λαϊκής.
Όπως ανέφεραν στον FM-1 αρκετοί  πωλητές της λαϊκής του Σαββάτου η κατανάλωση φράουλας περιορίστηκε δραματικά και  έμειναν   μεγάλες ποσότητες αδιάθετες που θα καταλήξουν βέβαια στα σκουπίδια με ότι  μπορεί να συνεπάγεται οικονομικά γιαυτούς.
Αντίθετα πωλητής που επίσης έδειχνε ενοχλημένος όταν  άκουγε την  γνώστη ερώτηση για τον τόπο προέλευσης του προϊόντος του τοποθέτησε μια τεράστια πινακίδα με την ένδειξη Φράουλες Λιανοκλαδίου και σε λίγες ώρες είχε ξεπουλήσει!

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου