Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Παραχωρούνται οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες για πρώτη κατοικία! - Γιατί όχι και στη Λαμία

Με αυστηρά κριτήρια και συγκεκριμένες προϋποθέσεις διβάζουμε στον Ταχυδρόμο της Θεσσαλίας θα δοθούν δωρεάν μικρά κοικόπεδα για ανέγερση πρώτης κατοικίας σε φτωχές οικογένειες. Κες και κοι του Δήμου Λαμίας σκεφτείτε το, θα βοηθήσετε πολύ κόσμο και στην περιοχή μας!
Δωρεάν μικρά οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες, που δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία, θα παραχωρήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, το επόμενο διάστημα σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις οικογένειες και τους νέους στον τόπο.

Τα οικόπεδα θα διανεμηθούν σε οικογένειες του Δήμου Νοτίου Πηλίου και θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας. Με βάση τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής πρόκειται να παραχωρηθούν σε ενδιαφερόμενους δημοτικά οικόπεδα έκτασης έως και 300 τετραγωνικών μέτρων, με τα κριτήρια επιλογής να είναι αυστηρά και τους δικαιούχους να επιλέγονται βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων.
Όπως διευκρινίζεται αποκλείεται η εκμετάλλευση των συγκεκριμένων ακινήτων για καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών προϊόντων, καθώς και για ανέγερση σπιτιού το οποίο δεν θα αποτελεί πρώτη κατοικία και θα πρόκειται είτε να ενοικιαστεί, είτε να χρησιμοποιηθεί ως εξοχικό.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, η παραχώρηση θα γίνει δωρεάν και ισοβίως, χωρίς να υπάρχει η προϋπόθεση επιστροφής της έκτασης στο Δήμο μετά από ορισμένα χρόνια.
Να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας πρόκειται να τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων θα είναι αυστηρά, προκειμένου να μην προκύψουν είτε αδικίες, είτε περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων σε δημότες, οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία.
Παράλληλα βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Δήμου είναι ότι οι μικρές δημοτικές εκτάσεις, οι οποίες θα παραχωρηθούν δωρεάν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας, βρίσκονται εντός των ορίων του κάθε οικισμού, ενώ αποκλείονται από τη δράση οι αντίστοιχες που βρίσκονται εκτός ορίων.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας σχετικά με την πρωτοβουλία τονίζει τα εξής :
«Προχωρούμε στη δωρεάν παραχώρηση μικρών δημοτικών εκτάσεων προκειμένου όσοι δημότες μας δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία να έχουν τη δυνατότητα να κτίσουν σε αυτές την πρώτη τους κατοικία. Οι δημοτικές εκτάσεις θα παραχωρηθούν δωρεάν, αποκλειστικά και μόνο για την ανέγερση πρώτης κατοικίας και για αυτό το λόγο θα επιλέξουμε όσες είναι μέχρι 300 τετραγωνικά μέτρα και αυστηρά εντός οικισμών.
Θα παραχωρηθεί μια μικρή έκταση για να χτιστεί ένα μικρό σπίτι. Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων θα είναι αυστηρά, προκειμένου να μην προκύψουν αδικίες και οι δημοτικές εκτάσεις να παραχωρηθούν πράγματι σε όσους δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία, αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν οικόπεδο για να ανεγείρουν την πρώτη τους κατοικία.
Εκτιμούμε ότι δεν είναι κακό να βρεθούν σε κάθε χωριό ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν δωρεάν ένα μικρό οικόπεδο από το Δήμο, προκειμένου να κατασκευάσουν των πρώτη τους κατοικία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, την οποία αναλαμβάνουμε μετά από την υποβολή σχετικών αιτήσεων από ενδιαφερόμενους δημότες.
Στόχοι μας, με τη δωρεάν παραχώρηση των μικρών δημοτικών εκτάσεων σε όσους δημότες δεν διαθέτουν αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα ακίνητη περιουσία, είναι η διευκόλυνση όσων επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους πρώτη κατοικία και δεν έχουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα λόγω των επιπτώσεων της κρίσης και της γενικότερης ύφεσης, καθώς και η ευκαιρία επιστροφής στα χωριά από τα οποία κατάγονται για όλους όσους το επιθυμούν».

mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου