Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια

Η ομάδα Urbanact  υλοποιεί το πρόγραμμά της, «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» με την αιγίδα του Δήμου Βόλου-Επιτροπή Παιδείας και την υποστήριξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς.
Οι δημόσιες τοιχογραφίες  πραγματοποιούνται στις εξωτερικές επιφάνειες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς με θεματική τη «Θάλασσα».
Η ενέργεια αποτελεί συνέχεια των δράσεων της ομάδας μας για την προώθηση της τέχνης της δημόσιας τοιχογραφίας στο νομό Μαγνησίας και ιδιαίτερα στην πόλη του Βόλου με την εθελοντική συμμετοχή νέων καλλιτεχνών.


Η ομάδα μας με τις τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν πέρσι στα ψαράδικα στο Λιμάνι του Βόλου καθιερώνει πλέον μια φορά το χρόνο, την περίοδο πριν το Πάσχα, τη δημιουργία τοιχογραφιών σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και των όμορων δήμων με την συμμετοχή και φιλοξενία επώνυμων Ελλήνων urbanartists καλλιτεχνών από το Βόλο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Για φέτος στην συγκεκριμένη δράση συμμετέχουν οι Same84, Βασίλης Μαρκοσιάν και Κων/νος Δαμουλάκης (Jamer) από Αθήνα και οι Σταμάτης Λάσκος (Sive) και Κροκο από τον Βόλο.

Οι τοιχογραφίες υλοποιούνται ζωντανά μπροστά στο κοινό, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει την όλη διαδικασία και να συζητήσει με τους καλλιτέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου