Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μπορεί να "σωθεί" η ΜΕΡΥΠ;

(Του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου)
Φυσικά και μπορεί. Φτάνει μόνο να "ξυπνήσουν" και ενωμένοι σαν μια γροθιά να το "απαιτήσουν".
Σύμφωνα με την Μελλοντική Δομή Δυνάμεων, που παρουσιάστηκε προς έγκριση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, για τον μετασχηματισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η εδρεύουσα στη Λαμία Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) καταργείται και μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.
Αυτή είναι μια πρόταση που εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την νέα δομή που πρέπει να έχει ο Ελληνικός Στρατός, για να πάψει να είναι ο «μεγάλος ασθενής».


Κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρέπει να γίνει συμμάζεμα και στο Στρατό, όπως και σε όλο το Κράτος, που ακόμα και αυτές τις δύσκολες εποχές, σπαταλά χρήματα λόγω ανικανότητας ή αδιαφορίας των κυβερνώντων.

Το ότι υπάρχει λοιπόν ένας σχεδιασμός, ο οποίος μάλιστα θα εφαρμοσθεί σε βάθος χρόνου, δεν σημαίνει ότι δεν επιδέχεται αλλαγές και τροποποιήσεις.

Σας θυμίζω το κλείσιμο του ΚΕΥΠ. Όταν έκλεισε το Κέντρο Εκπαίδευσης στη Λαμία ο τότε υπουργός (Μπεγλίτης) ήταν ανένδοτος: << Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρέπει να εφαρμόσουμε το νέο σχεδιασμό και τις περικοπές που αποφασίστηκαν με θρησκευτική ευλάβεια. Για μας είναι Ευαγγέλιο...>>, είχε πει ο Υπουργός χαρακτηριστικά. Βέβαια το Κέντρο της Κορίνθου, όπου εκλέγεται, δεν το είχε αγγίξει (!)

Μετά από λίγους μήνες που άλλαξε κυβέρνηση και υπουργός, το ΚΕΥΠ λειτούργησε και πάλι και κατά γενική ομολογία είναι από τα καλύτερα Κέντρα στην Ελλάδα.

Δυστυχώς τόσο "σοβαροί" είναι οι πολιτικοί μας. Μέσα σε μια νύχτα ξεχάστηκαν και τα "Ευαγγέλια" και τα νέα σχέδια πήγαν περίπατο.

Η ΜΕΡΥΠ έχει μια ιστορία 68 ετών στην πρωτεύουσα της Ρούμελης και πέρα από τον σημαντικό στρατιωτικό ρόλο της, αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της τοπικής μας κοινωνίας.

Επιβάλλεται και πρέπει να "σωθεί".

Ας ανασκουμπωθούν λοιπόν οι "κοιμώμενοι" Τοπικοί Άρχοντες, όλων των αποχρώσεων και όλων των βαθμίδων και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συντονισμένα και μεθοδικά, ας πράξουν αυτό που πρέπει.

Ο τόπος ΔΕΝ αντέχει τη συνεχή αποδόμηση που υφίσταται σε όλα τα επίπεδα, η οποία σε συνδυασμό με την συρρίκνωση της αγοράς, θα μετατρέψει τη Λαμία, από πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας και της Φθιώτιδας, σε μια κωμόπολη σε επαρχία της Θεσσαλίας.


Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου