Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Κάτω τα χέρια από την παιδεία!

Σύντροφοι,
Προκαλούν. Ξανά. Ξεδιάντροπα.
Οι αδίστακτες ύαινες των κεφαλαιοκρατών αποφάσισαν να βάλουν χέρι στην Παιδεία. Σηκώνουμε ψηλά την γροθιά μας, σύντροφοι, και βροντοφωνάζουμε. ΟΧΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Μέσω των μνημονιακών μέσων και των  πληρωμένων σφουγγοκωλάριων, προσπαθούν να περάσουν στις μάζες το σχέδιο-έκτρωμα για την παιδεία σαν «μεταρρύθμιση».
Εμείς τους λέμε. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ
Σύντροφοι. Οι κατακτήσεις  των συντρόφων δημάρχων από όλα τα πέρατα της χώρας, που περιφέρονταν σε βουλευτικά γραφεία, εκλιπαρώντας για ένα τμήμα Εφαρμοσμένης Κηπουρικής στην περιφέρειά τους είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ. Δεν διαγράφονται όλοι οι αιματοβαμμένοι αγώνες των συντρόφων των ΟΤΑ με μια αστική μονοκοντυλιά.


Δεν είναι δυνατόν λέκτορες με αψεγάδιαστες κομματικές περγαμηνές να βλέπουν τα Τμήματά τους να κλείνουν επειδή δεν «έχουν αντικείμενο». Να υπόκεινται στον αδηφάγο εξευτελισμό της «αξιολόγησης» λες και η Παιδεία αξιολογείται βάση αποτελέσματος και έρευνας  και όχι σαν  ένα ζωντανό σπλάχνο δημιουργίας κομματικών στρατών.

Δεν είναι δυνατόν παιδιά, φοιτητές που έφαγαν  10-12 χρόνια αγωνιζόμενοι στα τμήματά τους στρατολογώντας για τα κόμματα και κτίζοντας  αντιδραστικούς πρυτάνεις, να βλέπουν τους κόπους τους, τον ιδρώτα τους  για το πολυπόθητο πτυχίο να εξανεμίζονται.

Δεν είναι δυνατόν, σύντροφοι που ενοικίαζαν τρώγλες  50τμ σε φτωχούς φοιτητές για 300 Ευρώ το μήνα να βλέπουν το βιός μιας κομματικής ζωής να χάνεται επειδή «το τμήμα είναι άδειο και δεν έχει αντικείμενο».

Αυτό σύντροφοι δεν είναι μεταρρύθμιση. Είναι ένα αδυσώπητο χτύπημα με στόχο την υποταγή του πιο ελπιδοφόρου κομματιού των λαϊκών μαζών.

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Κανείς αστός δεν μπορεί να κλέψει το μέλλον των παιδιών μας.  Η νεολαία είναι ένας εύπλαστος πηλός που πρέπει να μπαίνει στην επαναστατική φόρμα του Κόμματος από νωρίς. Δεν νοείται παιδεία χωρίς επαναστατικό καθήκον.

Όσο ζω δεν θα ξεχάσω ποτέ, σύντροφοι,  το δάκρυ συγκίνησης  ενός συντρόφου που συνελήφθη ως αντιδραστικός το 1948 μετά από καταγγελία του 12χρονου γιου του, αριστούχου της Κομσομόλ. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα της παιδείας. Η πραγματική μεταρρύθμιση.

Προειδοποιώ: Η σφηκοφωλιά της αντίδρασης συνεχίζει να σχολιάζει αντί να αποστηθίζει τις ανακοινώσεις μου. Σύντροφοι, αν συνεχίσετε έτσι, ακροβατείτε μεταξύ ανθρακωρυχείων στην Vorkuta και στρώσιμο σιδηροδρομικής ράγας στο Ιρκούτσκ. Ετοιμάστε βαλίτσες και ντυθείτε ζεστά.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Lavrenti Beria εμφανίστηκε στα ξαφνικά και μπορεί και πάλι το ίδιο έξαφνα να χαθεί στα σκοτεινά σοκάκια της ιστορίας. Αυτό που διαβάσατε μπορεί να ήταν το τελευταίο κείμενο του μεγαλύτερου συνωμότη των δύο τελευταίων αιώνων.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου