Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Χωρίς Μεσάζοντες και στη Λαμία.

Οι Συλλογικότητες Λαμίας παίρνουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία στην περιοχή μας κίνησης στα πλαίσια του δικτύου «Χωρίς Μεσάζοντες».
Στο ενεργητικό μας έχουμε παλιότερες κινήσεις απ’ ευθείας διάθεσης φθηνών προϊόντων, όπως πατάτας αρχικά, ελαιολάδου και μελιού στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αμφιθέας.
Τώρα προχωράμε ένα βήμα παραπέρα, προσπαθώντας να αναπτύξουμε μια μόνιμη κίνηση-πρωτοβουλία για την εξασφάλιση φθηνών ποιοτικών προϊόντων για τους πολίτες της περιοχής μας.
Είναι μια ιδέα που συζητήθηκε στις τελευταίες μας συνελεύσεις παράλληλα με την ενημέρωσή μας από την καλά οργανωμένη πρωτοβουλία πολιτών «ΆΝΩΣΗ-Εθελοντές Βόλου», η οποία, μαζί με τις αντίστοιχες κινήσεις Κατερίνης και Λάρισας, πρωτοπορεί πανελλαδικά στο κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.
Σκοποί του εγχειρήματος αυτού, μέσα στην ύφεση και στην ανέχεια που μαστίζει τη χώρα μας και την περιοχή μας, είναι:

1) Η ανάπτυξη πνεύματος και βιώσιμων δομών αλληλεγγύης και συνεργασίας.
2) Η ενίσχυση, ανάπτυξη και προώθηση της ντόπιας παραγωγής.
3) Η απ’ ευθείας διάθεση φθηνών ποιοτικών προϊόντων στους καταναλωτές.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος στην περιοχή μας είναι η ενεργή συμμετοχή τόσο των πολιτών, με προσφορά εθελοντικής εργασίας για την λειτουργία της κίνησης, όσο και των παραγωγών με την απευθείας διάθεση, σε λογικές τιμές, των προϊόντων τους.
Πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια για μια πραγματικά βιώσιμη πρωτογενή ανάπτυξη από τη βάση.
Για την παρουσίαση της πανελλαδικής δράσης του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες και της πρωτοβουλίας μας, καλούμε τους πολίτες και παραγωγούς του τόπου μας:
Την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Φιλοδοξούμε ότι η ανοιχτή συζήτηση, η οποία θα περιλάβει και ζητήματα οργανωτικής προετοιμασίας, θα αποτελέσει και την «ιδρυτική πράξη» κίνησης Χωρίς Μεσάζοντες στην περιοχή μας.
Συλλογικότητες Λαμίας

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου