Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Στυλιανίδης: «Σωσίβιο» εργαζομένων «Βοήθεια» μέσω κοινωφελούς

Λύση μέσω του της κοινωφελούς εργασίας για τους περίπου 3.500 εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως και η συνέχιση της παροχής υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους (πάνω από 85.000), εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη, από την ΠΕ Πέλλας
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε ιδιαίτερες αναφορές στο σοκ που υφίσταται σήμερα η ελληνική κοινωνία από τα δημοσιονομικά μέτρα και τόνισε πως «έχει αρχίσει να διαφαίνεται φως στο τούνελ», ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι «να προχωρήσουμε το συντομότερο προς την έξοδο με συγκεκριμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις». Τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από την τελευταία δόση της Τρόικας προς την Ελλάδα αξιοποιούνται ήδη για την αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών των δήμων και πλέον εκτελούνται τακτικά όλες οι επιχορηγήσεις προς τους δήμους, είπε.

Επίσης, αναφέρθηκε στο «θετικό ρόλο» που έχει αναλάβει το Παρατηρητήριο ΟΤΑ που, όπως τόνισε, «αποτελεί ένα εργαλείο αναπληροφόρησης και υποστήριξης εκεί που εντοπίζονται αδυναμίες ή καθυστερήσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε πως για τις όποιες αστοχίες παρατηρούνται κατά την εφαρμογή του Προγράμματος «Καλλικράτη» υπάρχει η πρόθεση διόρθωσης και βελτίωσής τους, ενώ δεν είναι επίκαιρο να συζητηθεί ένα νέο χωροταξικό σχέδιο.

Για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, σημείωσε ότι «προτεραιότητα έχει η αξιολόγηση των δομών που θα ανοίξει το δρόμο για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού». Τόνισε επίσης ότι, άλλο είναι η διαθεσιμότητα, άλλο οι μετακινήσεις -οι οποίες είναι επιθυμητές και συμβάλλουν στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης στο εσωτερικό της οποίας είχαν αναπτυχθεί κάποιες αρτηριοσκληρωτικές παθογένειες και άλλο οι απολύσεις. Στην κατεύθυνση αυτή, υπάρχει στενή και πολύ καλή συνεργασία με τους δήμους και τις περιφέρειες.

Για το θέμα διατήρησης του Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως το θέμα δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, αλλά πρόκειται να συζητήσει άμεσα το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό, υποστηρίζοντας τις θέσεις των τοπικών φορέων σύμφωνα με το υπόμνημα που του δόθηκε.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αναφέρθηκε στο «άλμα» που επιχειρεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ενός στρατηγικού σχεδιασμού που δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και με τη μορφή μιας αποτελεσματικής περιφερειακής κυβέρνησης. Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε ακόμη την ανάγκη υποστήριξης από μέρους της πολιτείας των σχέσεων συνεργασίας και συναλληλίας του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκεται εγγύτερα προς τους πολίτες και αποσκοπεί στην επίλυση των καθημερινών τους προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου