Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τα παράδοξα με τις αποδείξεις

Αναρωτιέται κανείς ποιος ιθύνων νους από το υπουργείο Οικονομικών σκέφτηκε το νέο φορολογικό σύστημα, καθώς βρίθει από παραδοξότητες και ευτράπελα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι, σύμφωνα με τις σχετικές ρυθμίσεις που έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, περνάνε οι αποδείξεις των φορολογούμενων για τη βενζίνη που βάζουν στο αυτοκίνητό τους, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούμε να περάσουμε στα έξοδά μας τις αποδείξεις από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.


Παράλληλα, εάν κάποιος στείλει ένα πακέτο αεροπορικώς προς μια άλλη περιοχή της Ελλάδας ή προς το εξωτερικό, η απόδειξη που θα πάρει μπορεί κάλλιστα να μπει στα έξοδα. Στον αντίποδα όμως, δεν μπορεί να μπει στο εξοδολόγιο που αναγνωρίζει η εφορία το αεροπορικό εισιτήριο του επιβάτη.

Επίσης, μετράνε οι αποδείξεις μιας κολόνιας ή μιας καλλωπιστικής κρέμας που μπορεί να αγοράσουμε από ένα κατάστημα με είδη ομορφιάς, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε στα έξοδά μας τα χρήματα που δώσαμε για ένα φάρμακο, που είναι απαραίτητο για την υγεία μας.

Και το κορυφαίο: ένας μισθωτός ή ένας συνταξιούχος που έχει ετήσια εισοδήματα της τάξης των 20.000 ευρώ θα πρέπει να δικαιολογήσει αποδείξεις ύψους 5.000 ευρώ, γιατί εάν δεν το κάνει, θα του επιβληθεί πρόστιμο. Την ίδια όμως ώρα, ένας άλλος φορολογούμενος που έχει ετήσια έσοδα ύψους 10.000 ευρώ από ενοίκια δεν απαιτείται να προσκομίσει ούτε μία απόδειξη. Ελλάς το μεγαλείο σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου