Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

SOS δημάρχων για ΚΗΦΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι»

Να λάβουν όλες τις θεσμικές και οικονομικές πρωτοβουλίες ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ζητά με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη και στον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.
Στην επιστολή του ο κ. Ασκούνης υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα των ΚΗΦΗ έληξε στις 31/12/12 και παρά το γεγονός ότι τέθηκε εγκαίρως  το θέμα παράτασης συμβάσεων των εργαζομένων και της χρηματοδότησης του προγράμματος,  δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.


«Στον αέρα» βρίσκεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το οποίο, αν και λήγει στις 31.3.2013, δεν έχει επίσης ληφθεί καμία απόφαση.

Πάντως, στην επιστολή του ο Κ. Ασκούνης επισημαίνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών από τους ΚΑΠ γιατί οι πόροι αυτοί  έχουν τόσο πολύ μειωθεί τα τελευταία χρόνια ώστε δεν αρκούν για την κάλυψη βασικών λειτουργικών δαπανών των δήμων».

Διαβάστε εδώ την επιστολή 

aftosioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου