Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τι κρύβει ο "μυστηριώδης" φάκελος με τις διαθεσιμότητες στο Δήμο Λαμιέων;

Γιατί κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην ανοίξει ο φάκελος και να μην φτάσει στα χέρια του Εισαγγελέα; - "Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα" λέει ο Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς, που δεν θέλει η "βόμβα" να σκάσει στα χέρια του (!)
Έντονο παρασκήνιο στους κόλπους του Δήμου Λαμιέων με τις διαθεσιμότητες, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του LamiaReport, ότι μια από τις υπαλλήλους επέστρεψε με περίεργο τρόπο και πάλι στη δουλειά της, προκαλώντας την οργή των υπολοίπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνάδελφοί της κατέθεσαν καταγγελία και ζήτησαν τη βοήθεια του Σωματείου. Ωστόσο κάποιοι προσπαθούν να τους πείσουν να πάρουν πίσω την καταγγελία.


Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο των εργαζομένων στο Δήμο Λαμιέων Κατερίνα Τάσιου, μας είπε ότι δεν θέλει να κάνει κάποιες δηλώσεις για το θέμα, ωστόσο δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει καταγγελία. << Από την πρώτη στιγμή το σωματείο είναι στο πλευρό των συναδέλφων, που βρέθηκαν σε αυτή τη δυσάρεστη θέση. Τους προτείναμε να κάνουμε ομαδική προσφυγή, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοι, αλλά προτίμησαν να χειριστούν το θέμα από μόνος του ο καθένας ξεχωριστά. Εμείς εάν δεν έχουμε εντολή από εκείνους δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Για το θέμα που με ρωτάτε όταν υπάρξει κάτι νεότερο το σωματείο θα το ανακοινώσει.>>, είπε η πρόεδρος των εργαζομένων στο LR.

Από την ανάρτηση του LamiaReport με τίτλο: Εισαγγελέας στο Δήμο Λαμίας για τις διαθεσιμότητες; δεν θορυβήθηκαν μόνο στο Δήμο αλλά και στο Υπουργείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Δήμαρχος τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι όλα αυτά που ακούγονται δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ότι τίποτα παράνομο ή "περίεργο" δεν υπάρχει. Όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Κοτρωνιάς δεν θέλει την "καυτή πατάτα" στα χέρια του και πολύ περισσότερο δεν θέλει να ανοίξει ο μυστηριώδης φάκελος, που αν φτάσει στα χέρια του Εισαγγελέα, ίσως έρθουν στην επιφάνεια και "αμαρτίες" του παρελθόντος.

1 σχόλιο:

  1. Σε έντονο ύφος απαντά ο Δήμαρχος Λαμίας σε όσους βλέπουν σκάνδαλο πίσω από το θέμα με τις διαθεσιμότητες. Η επιστροφή υπαλλήλου που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα -στην θέση της λίγες ημέρες πριν - εξόργισε ορισμένους από τους εργαζόμενους οι οποίοι απευθύνθηκαν αρχικά στο Σωματείο και αμέσως μετά στον ίδιο τον Δήμαρχο αναζητώντας απαντήσεις.


    Ο Γιώργος Κοτρωνιάς επικοινώνησε αμέσως με την αρμόδια υπάλληλο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να του διευκρινιστεί ότι η εξαίρεση της συγκεκριμένης υπαλλήλου έγινε απόλυτα νόμιμα αφού συγγενικό της πρόσωπο πρώτου βαθμού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
    Τα μπές-βγές στην λίστα όμως είχαν ξεκινήσει νωρίτερα αφού ένας ακόμη υπάλληλος είχε εξαιρεθεί προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις. Ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει πως και αυτή η υπόθεση διερευνήθηκε από την πρώτη στιγμή και διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για λάθος υπαλλήλου κατά την διαδικασία καταχώρησης των εργαζομένων στην ενιαία Αρχή Πληρωμών ένα χρόνο πριν. video στο webtv.lamiastar.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή