Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Βόλος –Λαμία σε διαφορετικό μήκος κύματος!

Ότι ο Βόλος έχει μια δεσπόζουσα θέση στην κεντρική Ελλάδα είναι  αδιαμφισβήτητο. Πριν πολλές δεκαετίες είχε, λέγεται προταθεί να γίνει  η λεγόμενη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Συρίας μέσω του λιμανιού της στυλίδας.
Θρυλείται ότι τότε κάποιοι υπερσυντηρητικοί  παράγοντες του φθιωτικού λιμανιού αντέτειναν ένα κατηγορηματικό  όχι γιατί δεν ήθελαν  η πόλη τους να γεμίσει  «μαστουρωμένους ναυτικούς και πορνεία».
Άρπαξαν την ευκαιρία οι … εξωνημένοι Βολιώτες και  εκμεταλλεύτηκαν εκείνοι  το λιμάνι τους και έγινε ο Παγασητικός ευλογία και ευημερία για τους Βολιώτες.
Είχαμε στο παρελθόν μια Παιδαγωγική Ακαδημία , δεν  συμφωνούμε σε υπερβολές και υστερικές κραυγές ότι η Ακαδημία ήταν ευλογία και με την κατάργηση της εγένετο… έρεβος σε τούτο τον τόπο.
Ήταν ένα τριτοβάθμιο ίδρυμα  που χρειάζονταν αναβάθμιση, όχι όμως και κατάργηση.
Και το αφήσαμε να φύγει μέσα από τα χέρια μας!
Όμως και πάλι οι γείτονες βολιώτες άρπαξαν την ευκαιρία και ζήτησαν να γίνει  εκεί  πανεπιστήμιο με πρώτο τμήμα αυτό της Παιδαγωγικής Επιστήμης  σε αντικατάσταση των υπό κατάργηση, τότε, παιδαγωγικών Ακαδημιών.
Και το έτυχαν γιατί βέβαια εκεί υπήρχαν- και υπάρχουν- πολιτικοί που ενίοτε χτυπούσαν   χέρι στο τραπέζι, αποχωρούσαν από κυβερνητικά κόμματα , εγκατέλειπαν  κυβερνητικά αξιώματα.
Σε τούτο εδώ τον τόπο όχι  μόνο δεν τόλμησε κανείς να τα βροντήξει και να παραιτηθεί αλλά  ως ψωμοζήτουλες κάποιοι πολιτικοί μας εκλιπαρούσαν για μια  υπουργική ,έστω και υφυπουργική καρέκλα , ξεσκονίζοντας γιακάδες  κομματικών και κυβερνητικών  παρατρεχάμενων!
Όσο για τον τόπο;
Με δυο δεκάρικους λογούς πατριωτικής εμπνεύσεως και… ανατάσεως τον έγραφαν κανονικά.
Αρκεί εκείνοι να απολάμβαναν των τιμών και  των επευφημιών «Κύριε Υπουργέ ,Κύριε Υπουργέ».
Με χίλιες  φασαρίες και  συγκρούσεις καταφέραμε να στεριώσουμε έναν τίτλο «Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας» και  εκεί που χαρήκαμε και  πανηγυρίσαμε για το  πνευματικό μας απόκτημα, εκμεταλλεύεται και  η γειτονική Βοιωτία την ευκαιρία και άκοπα, αποκτάει και εκείνη ένα κομμάτι  από την φθισική κατάκτηση , ένα τμήμα του Πανεπιστημίου.
Έτσι  όλοι έμειναν ικανοποιημένοι και  ευχαριστημένοι.
Βέβαια τούτο το Πανεπιστήμιο ποτέ δεν  λειτούργησε με όλους τους τύπους και τους όρους ενός ολοκληρωμένου  τριτοβάθμιου ανωτάτου εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Παρέμεινε  υποτονικά  να φυλλοροεί και μάλλον έφτασε η στιγμή του τέλους, να πέσει η αυλαία.
Τις τελίτσες ήμερες πάλι  κάποιοι εγχώριοι πολιτικάντηδες  επιχειρούν να μας  υπνώσουν με την διαρροή  μέσω φιλικών μέσων  να μην ανησυχούμε ,ότι εκείνοι  φροντίζουν για μας και θα μας φέρουν  το Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου του Βόλου η άλλοι  έτι αφελέστεροι μέσα από την δεδηλωμένη  μωροφιλοδοξία τους  επιχειρούν ακόμη χειρότερα, να πάει αυτό το  απομεινάρι του πανεπιστημίου της Στερεάς στο Θεσσαλικό  Πανεπιστήμιο ,να μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδος αλλά να μείνουν και τα δύο τμήματα στη Στερεά.
Ουδείς μωρότερος……
Το πάει  φιρί - φιρί να χάσουμε και την Περιφέρεια Στερεάς δηλαδή…
Όμως  έρχεται  η είδηση από την γειτονική Μαγνησία όπου εκεί όχι  απλώς ξεσηκώθηκαν αλλά απείλησαν με παραιτήσεις βουλευτές αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι και η συνέχεια …
Σε συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν ευσταθεί η φημολογία περί «μεταφοράς» των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Βόλο σε άλλα Πανεπιστήμια και ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδας, ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής ότι οι σχετικές φήμες είναι παντελώς αβάσιμες, καθώς δεν υπάρχει καν σκέψη για μεταφορά των Παιδαγωγικών Τμημάτων, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο Βόλο.
Πηγή ΕΡΑ Βόλου.

Είπατε τίποτα για τους πολιτικούς μας φθιώτες πολίτες;

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου