Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Δεν φέρατε αποτέλεσμα. Κι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα…

Τα «πράγματα με το όνομα τους» είπε ο Πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου  Ανδρέας Ευσταθίου κατά τη διάρκεια της  χθεσινής   συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας   για τις εξελίξεις  στο Πανεπιστήμιο Στερεάς,   Η   τοποθέτηση του  φοιτητή  έκανε αίσθηση   και  με την ωριμότητα και τα λογικά του επιχειρήματα του «στρίμωξε»  όλους αυτούς που έχουν ευθύνες  για το προδιαγραφόμενο άδοξο τέλος του  «πολλά υποσχόμενου» Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και ακόμα μας καθησυχάζουν.

Ο  Πρόεδρος  των φοιτητών του  Πανεπιστημίου Στερεάς Αν. Ευσταθίου μεταξύ άλλων είπε στην ομιλία του:   Ο  Σύλλογος  Φοιτητών του Πανεπιστημίου είχε έγκαιρα προειδοποιήσει  και  στους δρόμους  αλλά και στα γραφεία  όλων σας   για τα  μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Στερεάς.   Σας είχαμε ενημερώσει για τα προβλήματα  και τις ελλείψεις σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό και υποσχεθήκατε ότι θα εξασφαλίσετε πιστώσεις. Δεν φέρατε αποτέλεσμα. Υπάρχουν ωρομίσθιοι  καθηγητές Πανεπιστημίου που πληρώνονται με 55 ευρώ το μήνα! Στην πόλη σας  έχετε ένα Πανεπιστήμιο που είναι πρώτο σε δημοσιεύσεις  πανελλαδικά αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό.  Σε άλλες περιοχές  με παρόμοια προβλήματα  κατάφεραν να αναπτύξουν το Πανεπιστήμιο τους με 8-9 τμήματα . Ίσως γιατί τους ενδιέφερε  ακαδημαϊκά   το Πανεπιστήμιο και όχι  μόνο για τα έσοδα και τα χρήματα που θα αφήσουν  οι φοιτητές στην τροπική αγορά.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο , τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας και τον εκπρόσωπο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου : Στα λόγια μας πείσατε ότι θα προσπαθήσετε.  Μπορεί να προσπαθήσατε,  δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δεν προσπαθήσατε. Δεν  γνωρίζω τις κινήσεις  του καθενός.  Όμως δεν φέρατε αποτέλεσμα.  Για το μόνο πράγμα που είμαι σίγουρος είναι ότι δεν φέρατε αποτέλεσμα. Και  όλοι κρινόμαστε  από το αποτέλεσμα.  … Συγκαλείτε σήμερα τρεις μέρες πριν την απόφαση του Υπουργείου,  Δημοτικό συμβούλιο  για το Πανεπιστήμιο Στερεάς που κλείνει.  Είναι  ένα δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία εντυπώσεων προς τους δημότες   χωρίς κανένα ουσιαστικό σκοπό.  Αυτό το συμβούλιο έπρεπε να είχε γίνει πριν δύο χρόνια. Τη Δευτέρα θα  ενημερωθούμε για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και το τι μέλει γενέσθαι με το Πανεπιστήμιο και  ο καθένας θα μετρήσει τα κουκιά  του για το τι έκανε  και τι όχι..

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/1/13, 4:38 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/13, 10:00 μ.μ.

    Από πού προκύπτει ότι ο Δήμος Λαμίας είναι υπεύθυνος:
    - για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό
    -για την πληρωμή των ωρομισθίων καθηγητών του Πανεπιστημίου με 55 ευρώ το μήνα.
    Οι ωρομίσθιοι γνώριζαν τα της αμοιβής και αν ήθελαν θα μπορούσαν να μη δουλέψουν.
    Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από τους Δήμους.
    Η εκπαιδευτική πολιτική πρέπει να σχεδιάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και όχι με βάση τις επιθυμίες της κάθε πόλης της Ελλάδας. Οι κάθε λογής παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια των τοπικών κοινωνιών οδήγησαν σε πανσπερμία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που αγγίζουν τον εξωφρενικό αριθμό των 500 ΑΕΙ και ΤΕΙ!!
    Από πού προκύπτει ότι το Πανεπιστήμιο Στερεάς «είναι Πανεπιστήμιο που είναι πρώτο σε δημοσιεύσεις πανελλαδικά»; Η μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης , που μπορείτε εδώ : http://reports.metrics.ekt.gr/el/report02/chapter4 , λέει άλλα πράγματα.
    Παρακολουθώ χρόνια τώρα τις Διεθνείς Αξιολογήσεις και ποτέ δεν είδα το όνομα του Πανεπιστήμιου Στερεάς σε κάποια από τις λίστες που δημοσιεύονται. Αντίθετα είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας είναι στις τελευταίες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/1/13, 10:45 μ.μ.

    Μόνο που ο (η)εν λόγω μανδηλοφορεμένος(η) ''ψεύτρα΄΄ξέχασε πως ο μόνος που ανταποκρίθηκε και και τις δυο φορές που οι Φοιτητές προσκάλεσαν φορείς ήταν ο Δήμαρχος και επίσης ξέχασε να πει ότι πίσω από τις πορείες που έκαναν παλιότερα ήταν ο κ. Αλετράς και ότι μεταξύ των αιτημάτων των ΄΄φοιτητών΄΄ ήταν να ενταχθούν στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ή της Λάρισας κάτι που υιοθέτησε σύμφωνα με τον fm1 (Λουκόπουλος) η Διοικούσα και πρότεινε στο Υπουργείο. Το μόνο που τελικά ήθελαν από την Λαμία ήταν Λ Ε Φ Τ Α για να μην χάσουν χρόνο στην απόκτηση του πτυχίου τους και τι έδωσαν;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή