Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Μνημόσυνο Του Πανεπιστημίου Στερεάς Χαρακτήρισαν Την Συνεδρίαση Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λαμίας

Περισσότερο με συνεδρίαση εκτόνωσης παρά ουσίας θύμιζε η  σημερινή  έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων με αποκλειστικό  θέμα την  αναμενόμενη  κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς και την ενσωμάτωση των δυο τμημάτων του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Στη… γωνία  ο Δήμαρχος Λαμιέων που δέχτηκε τα πυρά  σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και  εκπρόσωπων των φοιτητών καθώς και του δικηγόρου Γιώργου Σμοκοβίτη από τους πρωτεργάτες του αγώνα για τη  ίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς.

Μετά από  πολύωρη συνεδρίαση την οποία, οι ίδιοι  οι δημοτικοί  σύμβουλοι χαρακτήρισαν  Μνημόσυνο του Πανεπιστημίου ουσιαστικά δεν υπήρξε  ούτε κοινή  άποψη , ούτε κοινή γραμμή αγώνα και  απλά εκφράστηκε η  βούληση για ένα  ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας ενώ δεν έλειψαν και  απόψεις την ημέρα της συνάντησης με τον Υπουργό να γίνουν συμβολικές κινητοποιήσεις στη Λαμία όπως κλεισίματος δρόμων κ.α.
Το  κύριο χαρακτηριστικό πάντως αυτής της συνεδρίασης ήταν οι σχεδόν άδειες θέσεις των δημοτών καθώς και των εκπροσώπων μαζικών φορέων της πάλης.
Την προηγούμενη φορά  που   συγκεντρωθήκαμε εδώ μάλλον κάναμε την  κηδεία του Πανεπιστημίου γιαυτό και οι  θέσεις των δημοτών ήταν κατάμεστες ,σήμερα κάνουμε μνημόσυνο γιαυτή και δεν υπάρχουν δημότες , είπε  ο  επικεφαλής της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών Παναγιώτης Στασινός.
Στη συνεδρίαση από   πλευράς βουλευτών παραβρέθηκε μόνο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος ενώ τοποθετήθηκε και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στέλιος Ζαχαρόπουλος ,το μοναδικό  μέλος στην Δ.Ε.που είναι  ενεργός πολίτης  της τοπικής κοινωνίας.
Επίσης τοποθετήθηκαν  και εκπρόσωποι των φοιτητών που άσκησαν ίσως  καθ υπερβολή δριμεία κριτική στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.
Όπως ακούστηκε πάντως το σχέδιο  Αθηνά θα δοθεί για διαβούλευση την προσεχή Δευτέρα.
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση ορισμένων συμβουλών  για το θέμα του ΤΕΙ και την επαναφορά της βάσης του 10.
Περιέργως πως  οι τοποθετήσεις τους επικεντρώθηκαν στην διαφωνία  για την θέσπιση της βάσης  του 10 γιατί θα μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών του ΤΕΙ. Δηλαδή όπως σχολιάστηκε θα  νοικιάσουμε λιγότερες  γκαρσονιέρες, θα έχουν λιγότερη πελατεία  τα καφέ κι ας  φοιτούν  στις σχολές και τα τμήματα … ανεπίδεκτοι μαθήσεως σπουδαστές και να ταλαιπωρούνται  ισοβίως για τη  απόκτηση  ενός πτυχίου εν πολλοίς άχρηστου, χωρίς την εμπέδωση των παρεχόμενων επιστημονικών γνώσεων!

http://fonografos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου