Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Volunteer4Greece.gr : Μια ιστοσελίδα για τους αφοσιωμένους στον εθελοντισμό

Μια πλατφόρμα που βοηθά όσους έχουν διάθεση να προσφέρουν εθελοντική εργασία, να βρουν μια θέση που να αντιστοιχεί στα ενδιαφέροντα και τα προσόντα τους, βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στο Διαδίκτυο.
«Όσο παράξενο και αν ακούγεται ειδικά στη σημερινή συγκυρία, υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να προσφέρει εθελοντικά έστω και για ώρες την εβδομάδα σε κάτι που θεωρεί χρήσιμο και επωφελές για το κοινωνικό σύνολο. Πολλές φορές όμως δυσκολεύεται να βρει κάτι που θα τον εμπνεύσει» λέει ο κ. Αλέξανδρος Φουρλής, εκ των συνιδρυτών της συγκεκριμένης πλατφόρμας.


«Λόγω της φύσης της εργασίας μου, συναντώ αρκετά συχνά ανέργους. Πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξίσου  οδυνηρή είναι η αίσθηση της απραξίας που δημιουργείται με την ανεργία. Μια εθελοντική δουλειά βοηθά στο να παραμείνουν δραστήριοι».

Στη βάση δεδομένων του Volunteer4Greece.gr υπάρχουν πάνω από 70 εγγεγραμμένοι οργανισμοί και 130 θέσεις εθελοντικής εργασίας ενώ, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας, είναι  σε εξέλιξη  επικοινωνία με περισσότερους από 500 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, από διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, (παιδεία, πολιτισμό, οικολογική δράση, προστασία της οικογένειας κλπ)  προκειμένου η ιστοσελίδα να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται συνεχώς.

«Τις 3 πρώτες εβδομάδες δοκιμαστικής λειτουργίας της πλατφόρμας είχαν καλυφθεί περισσότερες από 55 εθελοντικές θέσεις εργασίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται  μεγάλοι οργανισμοί όπως ο "Δεσμός", η "Οργάνωση Γη", η "Praksis", το "Mπορούμε'", οι "Γιατροί του Κόσμου", "το Χαμόγελο του Παιδιού", η "Action Aid" κ.α., αλλά και μικρότεροι όπως οι "Άνθρωποι Αγάπης", το "Καταφύγιο Γυναίκας", Ο "Φάρος Τυφλών", το "Δίκτυο Νέων Ελλάδας-Youthnet"» λέει ο κ. Φουρλής.

Όταν η ανεργία στη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, πόσο εύκολο είναι να βρεθούν άνθρωποι να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για οποιοδήποτε σκοπό; «Καταρχάς έχουμε θέσει κάποιες  προδιαγραφές όσον αφορά τις αγγελίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα. Πρέπει να αφορούν θέσεις που να μην προϋποθέτουν  πολύωρη καθημερινή εργασία, ώστε να διασφαλίζετε ο εθελοντικός χαρακτήρας της απασχόλησης.

Και βέβαια δικαίωμα να αναρτήσουν αγγελίες έχουν μόνο μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, σε καμιά περίπτωση εταιρίες που ψάχνουν ουσιαστικά δωρεάν εργαζόμενους. Πρόκειται για οργανισμούς που έχουν αποδείξει με  τη δράση τους την χρησιμότητα τους και επιπλέον αντιμετωπίζουν και αυτοί σε αυτή τη συγκυρία τεράστια οικονομικά προβλήματα» υποστηρίζει ο κ. Φουρλής.

«Πρέπει να σταματήσει η έννοια του εθελοντισμού να συγχέεται αποκλειστικά με ανθρώπους με πολύ χρήμα ή πολύ ελεύθερο χρόνο. Ακόμα και μία ή δυο ώρες την εβδομάδα μπορεί να είναι πολύτιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου