Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Έρχονται νέα δικαστικά "μπλόκα" για τη διαθεσιμότητα

Νέο (προσωρινό) «μπλόκο» στο καθεστώς της διαθεσιμότητας αναμένεται να βάλουν τρεις δικαστικές αποφάσεις που αναμένονται τη Δευτέρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών που χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις στην aftodioikisi.gr, «μετά τις δέκα* προσωρινές διαταγές που έχουν αποφασίσει Πρωτοδικεία σε όλη τη χώρα, το πιθανότερο είναι και οι νέες δικαστικές αποφάσεις να κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να παραπέμπουν σε νέα δικάσιμο όπου θα εκδοθεί οριστική απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι».

Άλλωστε, το Πρωτοδικείο Αθήνας απ' όπου αναμένονται οι τρεις σχετικές αποφάσεις έχει ήδη εκδώσει προσωρινή διαταγή για την παραμονή στις υπηρεσίες τους 6 υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ του ΓΕΣ.
Προς 14 θετικές αποφάσεις για 198 εργαζόμενους
Υπενθυμίζεται ότι στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκαν την Παρασκευή οι προσφυγές που κατέθεσαν 10 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Αθηναίων, 18 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Νέας Ιωνίας και 15 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, αποφάσεις οι οποίες θα εκδοθούν τη Δευτέρα.
Παράλληλα αναμένεται τις επόμενες ημέρες και απόφαση του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης σχετικά με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εργαζόμενης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Αν και αυτές οι υποθέσεις έχουν θετική έκβαση για τους εργαζόμενους τότε οι δικαστικές αποφάσεις που βάζουν STOP στη διαθεσιμότητα θα ανέλθουν σε 14 και οι εργαζόμενοι που θα έχουν δικαιωθεί σε 198.
Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη περίπου 25 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Λέσβου, οι περίπου 35 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Βόλου και οι 23 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου