Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το κράτος της ΠΟΕ - ΟΤΑ...

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ; Το χιούμορ με το sms που έλεγε «Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πίνει καφέ με τον Φούχτελ και δημάρχους της Αττικής» (παραπέμποντας στα θλιβερή επίθεση κατά του Γερμανού προξένου) ή την πληροφόρησή τους; Αποδείχθηκε ότι η πρόσκληση ήταν μούφα. Ο ειδικός απεσταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου δεν ήταν καν στην Ελλάδα.
Αυτό πάντως δεν απέτρεψε τον καπετάν Μπαλασόπουλο και τα παλικάρια του να εφορμήσουν στο ξενοδοχείο όπου Γερμανοί δήμαρχοι συζητούσαν με Eλληνες συναδέλφους τους για θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη λειτουργία των δήμων. Γιατί να μην το κάνουν; Eτσι κι αλλιώς οι τραμπουκισμοί δεν τιμωρούνται στην Ελλάδα
. Κάποιος πρωτοδίκης θα πιστέψει πως η γρονθοκόπηση οποιουδήποτε (Eλληνα ή Γερμανού) είναι ένα στιγμιαίο ατύχημα, που προκαλείται από πάτημα στη φτέρνα. Υπάρχει, πλέον, νομολογία...

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, λοιπόν, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρά το γεγονός ότι πληροφορήθηκαν ότι στη συνάντηση δεν ήταν παρών ο κ. Φούχτελ, επέμεναν να μπουκάρουν στο ξενοδοχείο. Προπηλάκισαν τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Eνωσης Γραμματέων Δήμων και συγκρούσθηκαν με την αστυνομία. Oταν δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη συνάντηση των Ελλήνων με τους Γερμανούς δημάρχους, ξέσπασαν στον σημαιοστολισμό του ξενοδοχείου. Κατέβασαν το ευρωπαϊκό σύμβολο, το έσχισαν και στη θέση του ανάρτησαν τη σημαία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με την τελευταία τους κίνηση τα παλικάρια του καπετάν Μπαλασόπουλου υπογράμμισαν το αυτονόητο. Δεν ζούμε σε ευρωπαϊκό κράτος, ούτε καν στο ελληνικό. Ζούμε στο κράτος της ΠΟΕ-ΟΤΑ· και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων (για να μην αδικήσουμε άλλους συνδικαλιστές). Αυτό το κράτος έχει τον δικό του νόμο. Δεν είναι της Βουλής -στην οποία, όπως είδαμε, οι συνδικαλιστές μπουκάρουν όποτε θέλουν και μένουν μέχρι να βαρεθούνε- αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», δηλαδή ό, τι αποφασίσουν οι συνδικαλιστές.

Στο πλαίσιο του ιδιαίτερου δικαίου που ισχύει στο κράτος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η βία κατά τρίτων δεν τιμωρείται. Το απέδειξε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης πριν από μερικές εβδομάδες. Το μόνο που απομένει πια είναι να το πάρουμε απόφαση: να κατεβάσουμε και την ευρωπαϊκή και την ελληνική σημαία από όλα τα δημόσια κτίρια και να αναρτήσουμε τη σημαία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κι αν ζηλέψει η ΓΕΝΟΠ κι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ας τα βρουν μεταξύ τους.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου