Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Μέχρι τέλους Φεβρουαρίου κλείνει το πανεπιστήμιο Στερεάς;

Λουκέτο σε 150 τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ φέρνει το σχέδιο "Αθηνά" - Πρώτο στη λίστα για διαγραφή από το χάρτη φέρεται να είναι το πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας...
Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του νέου χάρτη για να τυπωθεί το μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων του Μαΐου.
Το σχέδιο "Αθηνά" για την ανασύνταξη του ακαδημαϊκού χάρτη από τον οποίο φημολογείται ότι θα σβήσουν περίπου 150 τμήματα, δηλαδή το 1/3 του συνόλου, είναι η αιτία που η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει χάσει τον ύπνο της.


Αύριο ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υποδέχεται στο γραφείο του τους πρυτάνεις γα να συζητήσουν τα κριτήρια των συγχωνεύσεων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, στο κόκκινο βρίσκονται τουλάχιστον δύο πανεπιστήμια, Στερεάς Ελλάδας και δυτικής Μακεδονίας, τα οποία απειλούνται με... ολική διαγραφή, καθώς και δεκάδες τμημάτων, κυρίως των ΤΕΙ.

Κατά τα άλλα οι βουλευτές μας, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και λοιποί παράγοντες του τόπου μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι, τόσο για τα λουκέτα και τον μαρασμό, όσο και τις στρατιές ανέργων στη Στερεά Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου