Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η κοινωνική συνοχή στη "δημοπρασία"

 "Σε κάποιους δήμους , προχωρούν σε υλοτόμηση για να ανακουφίσουν οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα λόγω κρίσης.
Στο Δήμο μας μετά την όντως καλή προσπάθεια να "μοιράσει" τα ξύλα παράνομης  υλοτόμησης  σε άπορες οικογένειες , βρέθηκε Λαμιώτης έμπορος καυσόξυλου ο οποίος  πλειοδότησε  στη δημοπρασία  και τα στέρησε από αναξιοπαθούντες συνανθρώπους του.
Τι άλλο μπορεί να πει κανείς για μια τέτοια συμπεριφορά ? 
Ίσως , μόνο .... καλά κέρδη !"

Μετά το Δήμο Νάουσας, άλλος ένας δήμος προχωρεί σε... δημοτική υλοτόμηση για να ανακουφίσει τις οικογένειες που έχουν πληγεί οικονομικά, σε μια περίοδο που το κόστος θέρμανσης έχει αυξηθεί δραματικά «ψαλιδίζοντας» τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Πρόκειται για το Δήμο Ρήγα Φεραίου, ο οποίος προχωρά σε υλοτόμηση σε δασική περιοχή της ορεινής περιοχής Μαυροβουνίου (με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου).\
Σκοπός α διατεθούν φθηνά καυσόξυλα στους δημότες των Καναλίων και της Κερασιάς.
Από τους 500 τόνους ξύλων που υπολογίζονται να υλοτομηθούν στην περιοχή των Καναλίων, ήδη μοιράστηκαν στις 200 οικογένειες οι πρώτοι 100 τόνοι. Στην περιοχή της Κερασιάς, ο δασικός συνεταιρισμός αναμένεται να ξεκινήσει εντός ημερών την υλοτόμηση.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου