Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Πεζοπορία στον Ξηριά Λαμίας από την Πρωτοβουλία αύριο Κυριακή

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας συνεχίζει το πρόγραμμα
 «γνωρίζουμε τις ομορφιές του Δήμου μας περπατώντας»
Μετά τις όμορφες πεζοπορίες
 στο Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών και το Πλατανόδασος Μεξιατών, αυτή τη φορά έχουμε προγραμματίσει για αύριο Κυριακή την επίσκεψη και πεζοπορία στον Ξηριά Λαμίας.

Λίγα λόγια για το χώρο
Ο Ξηριάς βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Λαμίας και θεωρείται Ξεριάς, επειδή πολλές φορές το καλοκαίρι στεγνώνει από νερό. Ξεκινά από την περιοχή της Δίβρης και φτάνει στο Σπερχειό ποταμό, αποτελεί δε τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη από τη Λαμία και τα γειτονικά χωριά, γι’ αυτό και την επισκέπτονται πολλοί περιπατητές, φυσιολάτρες, ακόμα και μαθητές σχολείων. Επίσης, αποτελεί εύκολη λύση για την ανεξέλεγκτη απόθεση κάθε είδους σκουπιδιών και μπαζών κλπ…

Για την πορεία.....

Η πεζοπορία είναι διάρκειας τριών (3) ωρών περίπου σε συνολικό μήκος μονοπατιών 5 - 6 χιλιομέτρων και μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ηλικίες. Η συνάντηση μας θα γίνει στις 10 το πρωί, στη βρύση που είναι πίσω από την Αγία Παρασκευή  Για να φτάσει κάποιος εκεί έχει τρεις επιλογές.
Η πρώτη είναι, όταν κάποιος έρχεται από το δρόμο της Λυγαριάς ή Σανατορίου. Φτάνοντας στο Γαλαξία στρίβουμε αριστερά και έπειτα από εκατό μέτρα πάλι αριστερά στην οδό Αγίας Παρασκευής. Περνάμε κάτω από τη γέφυρα της εθνικής και έπειτα από εκατό μέτρα φτάνουμε στο πάρκο με την βρυσούλα πίσω από την Αγία Παρασκευή, που είναι και σημείο εκκίνησης.
Η δεύτερη επιλογή είναι, όταν κάποιος έρχεται από τη Λαμία. Στα τελευταία φανάρια στα Γαλανέικα στρίβει διαγώνια δεξιά στην Αγίας Παρασκευής, συνεχίζει ευθεία, περνά τον κεντρικό δρόμο (Αλυτρώτων Πατρίδων), περνά κάτω από την γέφυρα της εθνικής και έπειτα από εκατό μέτρα φτάνει στο πάρκο με την βρυσούλα, πίσω από την Αγία Παρασκευή, που είναι και σημείο εκκίνησης.
Η τρίτη επιλογή είναι γι’ αυτούς που έρχονται από την Ξηριώτισα. Στα Νταμάρια στρίβουν αριστερά προς τα Γαλανέικα, εκατό μέτρα πριν φτάσουν  στο Λιντλ στρίβουν δεξιά, περνάνε κάτω από την γέφυρα της εθνικής και έπειτα από εκατό μέτρα φτάνουν στο πάρκο με την βρυσούλα πίσω από την Αγία Παρασκευή, που είναι και σημείο εκκίνησης. Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα επιστρέψουμε πάλι στο ίδιο σημείο.
Εξοπλισμός
Οι περιπατητές είναι καλό να φοράνε μπότες, διότι θα περάσουμε από σημεία που υπάρχει τρεχούμενο νερό και σκληρές πέτρες .

Γνωρίζουμε, απολαμβάνουμε, φωτογραφίζουμε, αποτυπώνουμε

τις ομορφιές του Δήμου μας περπατώντας!
-----------------------------------------------------
 Πληροφορίες:  Γιώργος Καλλιώρας τηλ 6978904981  
Γιάννης Κούτσικος   τηλ 6937378138

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου