Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Όχι στις απολύσεις, ναι στην αξιολόγηση και στην βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας της 12ης Νοεμβρίου 2012, συζητήθηκε μεταξύ των άλλων και το θέμα των επιπτώσεων του Μνημονίου 3 στους εργαζομένους του Δήμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών δεν συμφωνούμε με νέες απολύσεις όπως δεν συμφωνούμε και με την ψήφιση του νέου μνημονίου θεωρώντας το ως άδικο και αναποτελεσματικό.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρουμε πόσοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι στο Δήμο σήμερα, πώς προσλήφθηκαν και ποιες είναι οι ανάγκες που καλύπτουν ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο νόμος αναφέρεται σε όσους προσελήφθησαν εκτός διαδικασιών αξιολόγησης (ΑΣΕΠ) και ουσιαστικά αποτελούν τα ρουσφέτια των δημάρχων.

Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στη λογική των μετατάξεων και της βελτίωσης της ποιότητας της απόδοσης των εργαζομένων στο Δήμο, όπως συμφωνούμε και σε κάθε μορφή αξιολόγησης.

Οι πιέσεις για ιδιωτικοποίηση των πάντων είναι προκλητικές και έξω στην κοινωνία εξελίσσεται ένας μεγάλος πόλεμος ανάμεσα σε αυτούς που κατέχουν μια θέση εργασίας και σε όσους είναι άνεργοι.
Πριν ο πόλεμος αυτός καταλήξει σε εμφύλιο θα πρέπει να συμφωνήσουμε  σε μία λογική,από μέρους του Δήμου και των ίδιων των εργαζομένων, καλύτερης οργάνωσης των παρεχομένων υπηρεσιών και βελτίωσης της ποιότητας και του αποτελέσματος της εργασίας σε όφελος των δημοτών.

Διαβάστε και την επίμαχο παράγραφο στο πρόσφατα ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο:

Με τη δημοσίευση του «μνημονίου 3» (ΜΠΔΣ), όπως αναφέρεται στο Κεφάλαιο Ζ, τίθενται σε διαθεσιμότητα ή σε «αυτοδίκαιη» αργία οι υπάλληλοι οργανικών θέσεων που καταργούνται των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου