Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση για την καταλληλότητα των Παιδικών Χαρών του Δήμου Λαμιέων

Λαμία, 8/11/2012
Προς
Τον Δήμαρχο Λαμιέων
Τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο

Ερώτηση για την καταλληλότητα
των Παιδικών Χαρών του Δήμου Λαμιέων

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (28492/2009, ΦΕΚ Β΄931), ο Δήμος μας υποχρεούται να προσαρμόσει στις νέες προδιαγραφές όλες τις παιδικές χαρές μέχρι την 31.12.2012. Στα πλαίσια αυτά, με την 443/2011/22-6-2011 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, συστάθηκε Επιτροπή Παιδικών Χαρών και Κοινόχρηστων χώρων.
Στόχοι της Επιτροπής είναι ο έλεγχος της λειτουργίας, συντήρησης και παρακολούθησης όλων των παιδικών χαρών του Καλλικρατικού Δήμου καθώς και η πιστοποίησή τους έως την 31/12/2012, ώστε αυτές να ενταχθούν στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αναφορικά με τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές, που θα πρέπει έχουν, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών.
Μετά την παρέλευση 18 μηνών από προηγούμενη ερώτηση μας (18/4/2011), 16 μηνών από την σύσταση της Επιτροπής και με δεδομένα την λήξη σε 1.5 μήνα της προθεσμίας του Υπουργείου για την πιστοποίηση καθώς και την απαράδεκτη και, σε πολλές περιπτώσεις, επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα πολλές παιδικές χαρές στην Λαμία, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε:
  1. Συνεδρίασε η συγκεκριμένη Επιτροπή Παιδικών Χαρών, πότε και ποιες είναι οι αποφάσεις της;
  2. Μελετήθηκε και πόσο είναι τελικά το συνολικό κόστος συντήρησης και αναβάθμισης των παιδικών χαρών του Δήμου μας;
  3. Πόσες και ποιες παιδικές χαρές ελέγχθηκαν μέχρι σήμερα;
  4. Πόσες και ποιες παιδικές χαρές τηρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και αντίστοιχα πόσες και ποιες είναι ακατάλληλες;
  5. Πόσοι φάκελοι πιστοποίησης και ποιων παιδικών χαρών έχουν υποβληθεί στην περιφέρεια προς έγκριση καταλληλότητας;
  6. Πόσες και ποιες είναι οι εισηγήσεις της Επιτροπής Παιδικών Χαρών προς την Επιτροπή Διαβούλευσης και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με την απόφαση και τις οδηγίες του Δημοτικού Συμβουλίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου