Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Κάτι νέο γεννιέται στην Λαμία

Σήμερα είχα την μεγάλη χαρά και τιμή να δω από κοντά τα νέα παιδιά της πατρίδας μου να βγαίνουν στον δρόμο και να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν .
Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν η αισθητή έλλειψη των ηλικιωμένων ,γονέων ,διδασκάλων ,καθηγητών κλπ.
Θα ήθελα να ρωτήσω του ενήλικες τι είναι αυτό που τους τρόμαξε η τους έκανε να είναι διστακτικοί και να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των παιδιών τους .
Μήπως η κατάντια της κοινωνίας που δημιουργήσαμε ,μήπως οι ενοχές για τα λάθη μας , μήπως η απραξία και η έλλειψη αγωνιστικότητας που τους διακρίνει δεν τους δίνει το κουράγιο να κάτσουν δίπλα τους ;

Οι μαθητές κατέβηκαν στον δρόμο για να διεκδικήσουν αυτά που εμείς τους στερήσαμε, με τις πράξεις μας, με τα λάθη μας και με την έλλειψη αγωνιστικότητας που μας διακρίνει τα τελευταία χρόνια.
Κατέβηκαν στον δρόμο να διεκδικήσουν το μέλλον τους σαν ελεύθεροι πολίτες .
Κατέβηκαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία ,υγειονομική περίθαλψη κλπ . Αλλά πάνω απ’ όλα κατέβηκαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ζωή που κάποιοι τους το επιβουλεύονται πλέων ολοφάνερα .
Στα νέα παιδιά θα ήθελα να πω πως ο αγώνας που ξεκινήσατε είναι αυτό που ουσιαστικά θα καθορίσει το μέλλον της πατρίδος μας . Στην κίνηση σας υπάρχει δυναμική και μέλλον διότι δεν έχετε μπλέξει ακόμη στην σαθρή και διεφθαρμένη κοινωνία που σας φέραμε και που θα μπορούσε πολύ εύκολα να σας οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια .
Από εδώ και στο εξής θα σας πλησιάσουν πολλοί κόλακες και πολλές Κασσάνδρες . Εσείς θα προχωρήσετε με την δύναμη που σας δίνουν τα νιάτα σας . Δεν θα ακούτε κανέναν. Σκεπτόμενοι τα κοινωνικά αποτελέσματα της δική μας λογικής σκέψης θα έχετε σαν πυξίδα τον αυθορμητισμό σας και πιστέψτε με στην κατάντια που έχει περιπέσει σήμερα ο κόσμος θα είναι ο καλύτερος σύμβουλος σας .
Από τα όνειρα σας και τον αγώνα σας εξαρτάται πλέον το μέλλον της πατρίδος μας .

Γ .Καλλιώρας
Μέλος της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου