Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ξεπέρασε κάθε όριο το ρεζιλίκι των Δήμων

Ακόμη και στην κωμωδία της «αλλαγής» του Α. Παπανδρεόυ όταν έλεγαν ο λαός στην εξουσία δεν φαντάζονταν Δήμους-εκτροφεία «κομματικών υπολοίπων»... Και όταν η Νέα Δημοκρατία «χωνόταν» στο ΠΑΣΟΚ με δικούς της Δημάρχους δεν έβλεπε ότι έχτιζε «πολιτικές μάντρες μεταχειρισμένων»; Ας λουστούνε τώρα τους Δήμους που έφτιαξαν. Με τις υγείες τους.
Ας λουστούνε τους «αντάρτες» Δημάρχους με τις δικές τους «κομματικές φάλαγγες» μέσα στον κομματικό στρατό της παράταξης που τους τοποθέτησε στην καρέκλα του Δήμου.
Ας λουστούνε τις προεκλογικές μετρήσεις με τους «πράσινους», «μπλε» και «ροζ» Δήμους που δήθεν ήταν οι «πρόδρομοι» του κόμματος στην εξουσία.


Ας πάνε να μαζέψουν την βιομηχανία διορισμών στους Δήμους με κηπουρούς και τεχνίτες που φυτεύουν κατά δεκάδες ένα δένδρο με τους εννέα να κοιτούν και να καπνίζουν γιατί ίσως είναι κομματικότεροι των κομματικών...

Ας πάνε να μαζέψουν τις χρεοκοπημένες δημοτικές επιχειρήσεις που είχαν ένα και μοναδικό σκοπό. Διορισμούς, ρεμούλες, «επενδύσεις» σε χειροκροτητές για τις επόμενες εκλογές. Και ιδίως «χέρι» στα προγράμματα των κουτόφραγκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί μέχρι και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμπιστευόταν ποτέ απ΄ ευθείας χρήματα σε ελληνικούς Δήμους. Απαιτούσε και απαιτεί να συσταθεί Εταιρία Ιδιωτικού Δικαίου.

Και έτσι στήθηκαν οι γνωστές φάμπρικες της αρπαχτής...

Ας ψάξουν τώρα να βρουν τι λεφτά μοιράστηκαν από τους Δήμους σε κομματικούς μελετητές και κομματάρχες των Δημάρχων για μελέτες έργων που είτε είχαν μελετηθεί... είτε πρόκειται για παρόμοια έργα άλλων Δήμων που δεν χρειάζονταν μελέτη αφού είχαν ήδη μελετηθεί...

Ας ψάξουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέα Δημοκρατίας να δουν πόσα άχρηστα έργα έχουν γίνει από Δήμους και τι σπατάλες έχουν γίνει μόνο για να διατηρηθεί το «κύρος» των Δημάρχων...

Δεν λέω τίποτε καινούργιο.

Το αίσχος της κακοδιαχείρισης της πλειονότητας των Δήμων της χώρας και το όργιο προσλήψεων ασχέτων σε άσχετες με τις δυνατότητές τους καρέκλες έχει συζητηθεί σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Είναι μάλιστα ευρύτατα γνωστές οι αντιθέσεις της επιχειρηματικής κοινότητας με την αυθαιρεσία των Δημάρχων όχι μόνο σε ό,τι αφορά την οικονομική αφαίμαξη των επιχειρήσεων, με την αυθαιρεσία των αυξήσεων των Δημοτικών Τελών, χωρίς να τους παρέχουν έργο. Τα Δημοτικά τέλη επιβαρύνουν ήδη το κόστος παραγωγής 2% περίπου αφού κάθε επιβάρυνση περνάει στο κόστος και από εκεί στον καταναλωτή. Τα Δημοτικά τέλη στις περισσότερες των περιπτώσεις φθάνουν το 30% της αξίας του ρεύματος που καταναλώνει η μονάδα!!!

Αλλά ακόμη και για την αντιπολιτευτική τακτική τους σε προσπάθειες κυβερνήσεων και συγκεκριμένων υπουργών να ενισχύσουν επενδυτικά σχέδια και ιδίως εκσυγχρονισμό υφισταμένων επιχειρήσεων. Η αντιπολιτευτική–«αντιστασιακή» τακτική με τις στημένες «κοινωνικές ομάδες» από φανατικούς κομματικούς που παριστάνουν τους οικολόγους και «καθαρίζουν» επιχειρήσεις της περιοχής για να έλθει στην συνέχεια ο Δήμαρχος και να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες των «ομάδων της γειτονιάς» και να εισπράξει τις ψήφους του...

Στημένα παιχνίδια χειρότερα από τις ποδοσφαιρικές παράγκες...

Τι παριστάνουν λοιπόν σήμερα οι Δήμαρχοι στην κόντρα τους με την κυβέρνηση; Τους δήθεν προστάτες των εργαζομένων και δεν δίνουν (όσοι δεν δίνουν) τις λίστες με τα ονόματα εκείνων που πρέπει να διακόψουν την σύμβασή τους με τους Δήμους.

Αντιστασιακοί εκ του ασφαλούς...

Κοντράρουν την κυβέρνηση και γράφουν (έτσι νομίζουν) ψήφους για το μέλλον.

Βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και παρέχουν υπηρεσίες και στην αξιωματική αντιπολίτευση για να την έχουν (επίσης έτσι νομίζουν) «της γούνας τους μανίκι»... όταν έλθει στην εξουσία.

Αντίλογος υπάρχει αλλά είναι εντελώς αδύνατος.

Είναι ο αντίλογος κάποιων περισσότερο νοικοκυρεμένων Δήμων που ίσως και να μπορούν να τα βγάλουν πέρα τα χρόνια της μεγάλης ξηρασίας που έρχεται στα οικονομικά τους.

Είναι ίσως και ο αντίλογος της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς Δημάρχων των μεγαλύτερων Δήμων. Δεν αλλάζει όμως την εικόνα ο αδύνατος αυτός αντίλογος. Γιατί η εικόνα ζωγραφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες με τα λαϊκά δικαστήρια μέσα στους Δήμους της επαρχίας με τους ωρυόμενους κομματικούς για τις γαϊδούρες που δεν καταλαβαίνουν τίποτε...

Ζωγραφίστηκε με βλακώδεις δηλώσεις δημάρχων της Βορ. Ελλάδος κυρίως σαν δήθεν συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους πολιτικούς–πελάτες τους.

Σχηματίσθηκε και με τις ανοησίες Δημάρχων στα αίσχη και στο μπάχαλο των κάφρων στις παρελάσεις των εθνικών επετείων.

Διατηρήθηκε με την «αντιστασιακή» συμπεριφορά συγκεκριμένων δημάρχων στην εφαρμογή κανόνων της πολιτείας.

Αυτό το πολιτικό απόστημα που έχει την μορφή τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν πλέον να το σπάσουν ούτε οι κυβερνήσεις ούτε τα κόμματα.

Η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια τους από τότε που τα «πολιτικά υπόλοιπα» και τους «ξεζουμισμένους πολιτικάντηδες» τους έσπρωξαν στους Δήμους και τους φόρτωσαν στην πλάτη του λαού.

Ενός λαού που περιέργως αγνοεί ακόμη και τα συμφέροντα τους σπιτιού του και της γειτονιάς του μπροστά στα κομματικά κριτήρια.

Στο δικό μας χέρι είναι λοιπόν να ξεφορτωθούμε όλο αυτό το κομματικό τίποτα που κουβαλάμε εδώ και 40 χρόνια.

Μόνο στο χέρι μας είναι.


george.kraloglou@capital.gr



Πηγή:www.capital.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου