Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση για ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην Λαμία


ΕΙΣΗΓΗΣΗ: ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Η σοβαρή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας τις συνέπειές της, έχει υποχρέωση να μετριάσει την αρνητική επίδρασή της στη ζωή των συμπολιτών μας με κάθε πρόσφορο μέσο.  

Ένα τμήμα του πληθυσμού που πιέζεται κατεξοχήν, είναι τα παιδιά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, και με γνώμονα ότι η γνώση είναι καθολικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται αδιακρίτως σε κάθε άνθρωπο, προτείνουμε τη δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Ο σκοπός της ίδρυσης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα παιδιά άπορων οικογενειών, τα οποία θα επιλεγούν με κριτήρια, που θέτει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου· η μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα, δίνοντας έμφαση, αρχικά, στην προετοιμασία των μαθητών, οι οποίοι θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σε δεύτερη φάση να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε αδύναμους μαθητές και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Για την οργάνωση και την υλοποίηση αυτής της απόφασης, αν αποφασίσουμε, προτείνουμε να γίνει άμεσα, με πρωτοβουλία του δημάρχου και τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων, μια σύσκεψη στην οποία να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, της Ένωσης Γονέων, της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και της Ένωσης Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών καθώς και ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου

Τα δικαιολογητικά για την επιλογή των ενδιαφερομένων μαθητών

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν και να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Γραφείο του Δήμου ή στο Γραφείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Δικαιολογητικά:

1. Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση.
2.Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας κηδεμόνα
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, με θεώρηση της Εφορίας και αντίγραφο Ε9
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.
6. Γνωμάτευση από δημόσιο φορέα – Νοσοκομείο ή απόκομμα καταβολής επιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου