Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η χούντα της επταετίας και ο Χίτλερ στην σημερινή Ελλάδα;

New York Times: Η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε 
με διαταγή του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Το πρόσωπο της ρατσιστικής βίας και των ακραίων φαινομένων βίας, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από το λόγο και τις πράξεις της Χρυσής Αυγής, σκιαγραφεί ένα τρομακτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, προσπαθώντας να δώσει μια περαιτέρω εξήγηση στη ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικά.

Ο δημοσιογράφος, χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι « Το κόμμα ιδρύθηκε το 1985 με διαταγή του φυλακισμένου επικεφαλής της χούντας, εννοώντας, προφανώς, το Γεώργιο Παπαδόπουλο. Το κόμμα έγινε αντιληπτό διεθνώς μετά την υποτιθέμενη συμμετοχή κάποιων μελών του στη σφαγή Βόσνιων Μουσουλμάνων το 1995 στη Σρεμπρένιτσα. Στις εκδόσεις του κόμματος, εξυμμνείται το Γ' Ράιχ και βλέπουμε φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων ναζί» σημειώνει το ρεπορτάζ, αποδίδοντας την άνοδο της δημοτικότητάς της στην ξενοφοβία και την ανασφάλεια που νιώθουν οι Ελληνες πολίτες.

Το άρθρο τιτλοφορείται «Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης» και ο ρεπόρτερ ξεκινά με το συμβάν της ανατριχιαστικής επίθεσης στον 27χρονο Αφγανό πολιτικό μετανάστη, Αλί Ραχίμι, ό οποίος δέχθηκε πέντε μαχαιριές από περίπου 12 άνδρες στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ραχίμι επέζησε της επίθεσης και συνεχίζει να κατοικεί στην πόλη, ωστόσο, αναφέρει το άρθρο, ο φίλος του Ρέζα Μοχάμαντ που δέχθηκε επίθεση σκέφτεται να επιστρέψει στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα του Αφγανιστάν.

«Ένα εκατομμύριο μετανάστες υπάρχουν στην Ελλάδα, ως πρώτη χώρα εισόδου για την Ευρώπη, για Ασιάτες και Αφρικανούς μετανάστες» υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται «στην αποτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να δημιουργήσουν μια μεταναστευτική πολιτική και μια πολιτική ασύλου, που να λειτουργεί και στη νομοθεσία της Ευρώπης, που επιστρέφει τους μετανάστες στη χώρα εισόδου, η οποία συχνά είναι η Ελλάδα».

Στο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά για αρκετές γειτονιές της Αθήνας που θυμίζουν πεδία μάχης, ενώ ένα από τα άτομα που κατηγορούνται για επίθεση είναι και βουλευτές του κόμματος.

kafeneio-gr.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/11/12, 10:29 π.μ.

    Και για να μην ξεχνιόμαστε:

    Η ΕΠΕΝ ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1984 με ιδρυτή και "πνευματικό" ηγέτη τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, Γεώργιο Παπαδόπουλο

    Πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ διορίστηκε από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο ο Νίκος Μιχαλολιάκος (σήμερα Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής) και μετά την παραίτησή του, ο Μάκης Βορίδης(πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ και νυν της ΝΔ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή