Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση «Νομισμάτων Ιστορία – Φθιώτιδα» στη Λαμία (Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου)

Εκδήλωση διοργανώνουν, ο Δήμος Λαμιέων και  η ALPHA BANK, με διάλεξη – παρουσίαση, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9, 2ος όροφος), με θέμα «Νομισμάτων Ιστορία – Φθιώτιδα».
Η Alpha Bank διαθέτει μία από τις πλουσιότερες και σημαντικότερες συλλογές αρχαίων ελληνικών νομισμάτων διεθνώς. Στo πλαίσιo των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, η Νομισματική Συλλογή της Τραπέζης διοργανώνει μία σειρά εκθέσεων και διαλέξεων για τα αρχαία νομίσματα, επιδιώκοντας τη μέγιστη προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη του μεγαλείου και της εξαπλώσεως του Ελληνικού Πολιτισμού.


Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής Επιμελήτρια της Νομισματικής συλλογής της ALPHA BANK και περιλαμβάνει δύο μέρη: στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται μία σύντομη ιστορία της νομισματικής, καθώς και η εφεύρεση και η εξάπλωση του νομίσματος, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα αρχαία νομίσματα του σημερινού Νομού Φθιώτιδος. Σε ειδική προθήκη θα εκτίθενται αρχαία νομίσματα από τη Συλλογή της Τραπέζης.

Σκοπός της εκδηλώσεως είναι αφ’ ενός να ενημερωθεί το κοινό για την ιστορία του
βασικού συναλλακτικού μέσου και αφ’ ετέρου να γνωρίσει τα αρχαία νομίσματα της
Φθιώτιδος, τα οποία μεταφέρουν, ως αυτόπτες μάρτυρες, γεγονότα, μύθους και
πληροφορίες και μας θυμίζουν την ιστορία και το μεγαλείο της περιοχής.


http://www.altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου