Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

''Διαπομπεύεται από Γραικύλους και Ρωμιούς'' ο Μίκης Θεοδωράκης

Φωτογραφία απο το Lamiareport
ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ

Πολιτικά αντίθετος αλλά θαυμαστής του καλλιτέχνη που ξεπερνώντας σύνορα, κράτη και ηπείρους έκανε το όνομα της Ελλάδος συνώνυμό του.
Αυτά από τα βάθη της καρδιάς μου σαν απότιση φόρου τιμής σ’ αυτόν που διαχρονικώς θα είναι
Ελληνική Μουσική = Μίκης Θεοδωράκης.

Λυπάμαι που σήμερα, 8/10, σε τοπική εφημερίδα είδα τον αιώνιο έφηβο στο πνεύμα αλλά καταπονημένο από τον πανδαμάτορα χρόνο μεγάλο μας Συνθέτη και Λόγιο να διαπομπεύεται από κάποιους Γραικύλους και Ρωμιούς με την ανοχή και συμπαράσταση του Δημάρχου της πόλεώς μας.

Ο δαφνοστολισμένος Συνθέτης (εν ζωή) θυμίζει αίσχιστη σαπουνόπερα της Τ.V. από γλοιώδεις σκηνοθέτες – Ρωμιούς επαναλαμβάνω – που μόνο μέλημά τους, εκτός ότι στολίζονται με ξένα φτερά, έχουν απώτερο σκοπό την απόκτηση πιθανών υλικών συμφερόντων.

Δεν έχω την «τιμή» να γνωρίζω τον επιχειρηματία και μεγάλο καλλιτέχνη εμπνευστή του στεφανώματος του κ. Θεοδωράκη αλλά και μόνο η πράξη αυτή θυμίζει αυλοκόλακες Καισάρων της Ρώμης, που από τέτοιους κατέρρευσε και αυτή.

            Φρανς Τσαγκάρης

lamprakides.gr

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.lamprakides.gr/blog/ που αφορά κείμενο του συμπολίτη μας πρώην Βουλευτή κ.Φράνς Τσαγκάρη σχετικά με την παρουσίαση σε Μέσα Ενημέρωσης στιγμιότυπου του ΄΄δαφνοστεφανομένου΄΄ μεγάλου Έλληνα μουσουργού κ.Μίκη Θεοδωράκη στα εγκαίνια της Έκθεσης «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
    1. Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την πρόθεση στελεχών της ομάδας που έχει την Επιμέλεια της Έκθεσης, να ριχτούν δάφνες κατά μήκος του διαδρόμου και να "δαφνοστεφανωθεί" ο κ.Μίκης Θεοδωράκης στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο, δεν συνάδει με το μέγεθος και το βεληνεκές αυτής της παγκόσμιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας.
    2. Ο Δήμαρχος Λαμιέων, δείχνοντας έμπρακτα την αντίθεση του δεν παραβρέθηκε την στιγμή που διαδραματίστηκε η εν λόγω σκηνή.

    Από το Γραφείο Τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή