Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών στο Δελτίο τύπου του Δήμου Λαμιέων για την ιστοσελίδα

Στη διαπίστωση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών για την δυσλειτουργία της ιστοσελίδας του Δήμου Λαμιέων, εδώ και περίπου 2 χρόνια, θα περιμέναμε από την Δημοτική Αρχή την αυτοκριτική της για την μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας(ΥΑ 40055/9-9-2011 - ΦΕΚ Β2147/26-9-2011) καθώς και την ανάληψη των ευθυνών της που απορρέουν από την σχετική Υπουργική Απόφαση(συνημμένα). Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.2 της απόφασης αυτής «ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την ακρίβεια, την ορθότητα και την επικαιροποίηση των πληροφοριακών δεδομένων που δημοσιεύονται μέσω του διαδικτυακού του τόπου».

Στην ίδιο άρθρο παρ.3 αναφέρεται επίσης πως «Ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να επικαιροποιεί τόσο τα αναρτώμενα ενημερωτικά κείμενα, όσο και τα νομικά κείμενα τεκμηρίωσης, κάθε φορά που συντελούνται αλλαγές, ώστε αυτά να αποτελούν όχι μόνο αξιόπιστο εργαλείο ενημέρωσης του πολίτη αλλά και εσωτερικό εργαλείο υποστήριξης της λειτουργίας του Δήμου».

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις για τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υπηρεσιών έχει λάβει η Πρωτοβουλία τόσο σε προ έτους επίσκεψη αντιπροσωπείας της στο αρμόδιο τμήμα του δήμου, όσο και σε πολλαπλές αναφορές του Δημοτικού της Συμβούλου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ευελπιστούμε πως αυτή την φορά θα γίνουν επιτέλους πράξη οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, πως δεν θα αποτελέσουν για μία ακόμη φορά «τακτική των εντυπώσεων» και δεν θα «αλλοιώνουν την πραγματικότητα» με σκοπό να «αποπροσανατολίζουν» τον δημότη.

Να θυμίσουμε τέλος πως οι συμβατικές και οριζόμενες από την νομοθεσία υποχρεώσεις προς τους δημότες δεν πρέπει να παρουσιάζονται ως έργο ή δώρο, αλλά θα πρέπει να ελέγχονται όσοι τις αναλαμβάνουν και, στην προκειμένη περίπτωση, τις καταστρατηγούν.

Δείτε επίσης:
Ο Δήμος Λαμιέων στην “Ψηφιακή Σύγκλιση”- Μύθος και πραγματικότητα

Διαβάστε και το Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαμιέων:

Για άλλη μια φορά, η προσφιλής τακτική της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας να ασχολείται επιδερμικά με την προσέγγιση ζητημάτων οργάνωσης του Δήμου και να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Έχουμε αποδείξει έμπρακτα, ότι ο Δήμος Λαμιέων δεν λειτουργεί αποσπασματικά στο επίπεδο σχεδίασης και υλοποίησης έργων αλλά θέτει στόχους και ακολουθεί χρονοδιαγράμματα εφαρμόζοντας την αντίστοιχη νομοθεσία. Τα τελευταία χρόνια, η ανάληψη, υλοποίηση και διαχείριση σύνθετων τεχνολογικών δράσεων, η Ευρωπαϊκή συνεργασία με άλλους φορείς για τη μεταφορά και εφαρμογή καλών πρακτικών σε συνάρτηση με την γόνιμη ανταλλαγή εμπειριών, αποδίδουν θετικά, ενισχύοντας τη θέση του Δήμου μας στον ψηφιακό χάρτη της Ελλάδας και όχι μόνο.

Σήμερα, δεκατέσσερα (14) χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια αξιοποίησης του διαδικτύου από το Δήμο μας, λειτουργούμε πιλοτικά στο εσωτερικό δίκτυο του Δήμου, τη νέα και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα, σύμφωνη με τις κατευθύνσεις της σύγχρονης εποχής και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας (ΥΑ 40055/9-9-2011 - ΦΕΚ Β2147/26-9-2011 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα). Σύντομα δε, θα είναι διαθέσιμη και στο ευρύ κοινό, ευελπιστώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όλων και να συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Στη δύσκολη οικονομική φάση που διέρχεται η χώρα, παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας, δεν συμμεριζόμαστε την τακτική των εντυπώσεων, αλλά αντιλαμβανόμαστε την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, προς όφελος των δημοτών, ως υποχρέωσή μας. Για το λόγο αυτό δεσμευόμαστε οι προσπάθειές μας να συνεχιστούν αμείωτα, έχοντας ως κύριο στόχο τον εκσυγχρονισμό των αντίστοιχων διαδικασιών που θα βοηθήσει στη βελτίωση της καθημερινότητας.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου