Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Θερμοπύλες - Σπάρτη για δεύτερη φορά !

Για δεύτερη φορά ο συνταξιούχος αστυνομικός από τις Θερμοπύλες Χρήστος Τετριμίδας, ετοιμάζεται για το ταξίδι του από τον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών προς την Σπάρτη , τον τόπο καταγωγής των 300ων ηρώων μιας ανεπανάληπτης εποποιίας που καταγράφτηκε στην περιοχή μας πριν από 2500 χρόνια περίπου.
 Ο κ. Τετριμίδας είχε ξεκινήσει πέρισυ αυτή την πορεία-προσκύνημα στη θυσία των ηρωικών σπαρτιατών που βρέθηκαν εδώ ,ξεπερνώντας τοπικισμούς και έριδες που συγκλόνιζαν και τότε τον ελλαδικό χώρο για να υπερασπιστούν ένα σύμβολο , μια πίστη πάνω και πέρα από τις κρατούσες τότε αντιλήψεις περί πατρίδας και κράτους, την Ελλάδα !

 Την ίδια εποχή λοιπόν πριν ένα χρόνο ο συμπατριώτης μας και πάνω απ΄όλα πατριώτης , Χρ. Τετριμίδας κίνησε για το μεγάλο ταξίδι των 480 περίπου χιλιομέτρων και τιμήθηκε από τις πόλεις από όπου περνούσε στέλνωντας ένα μήνυμα ,οτι ο ελληνισμός όσο και αν... πασχίζουν κάποιοι, δεν χάνεται ,όσο και αν τον εξαθλιώνουν οικονομικά θα ζει και θα αγωνίζεται ,έστω και αν μείνει μόνον ένας από εμάς ,θα συνεχίσει να τρέχει και να διαδίδει τα πανανθρώπινα μηνύματα του.
Ευχή όλα να πάνε καλά για τον καλό πατριώτη Χρήστο Τετριμίδα που ξεκινά την Δευτέρα με μια συμβολική ενέργεια την τέλεση αγιασμού τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις7:15 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Θερμοπυλών, λίγο πριν ξεκινήσειπεζός  για την δεύτερη ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΠΟΡΕΙΑ: ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΣΠΑΡΤΗ.


 http://www.lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου