Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ομάδα υποστήριξης δήμων εξήγγειλε το ΥΠΕΚΑ

Η συγκρότηση Ομάδας Υποστήριξης Δήμων (ΟΥΔ), σε συνδυασμό με τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποφασίστηκε μετά από τη συνεργασία του υπουργού ΠΕΚΑ, Ευάγγελου Λιβιεράτου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κωνσταντίνο Ασκούνη.
Στόχος είναι ο εντοπισμός, η κωδικοποίηση και ηεπίλυση των προβλημάτων των δήμων, εντός των μηχανισμών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,


Σκοπός της ΟΥΔ και της πλατφόρμας είναι η επιτάχυνση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που αντιμετωπίζουν οι δήμοι για τα θέματά τους, σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση. «Έχει έρθει πια ο καιρός να συνεργαζόμαστε, όχι για να κάνουμε δηλώσεις στον Τύπο, αλλά για να προχωρούμε απλά και πρακτικά πράγματα, τα οποία έχει ανάγκη η χώρα» δήλωσε ο κ. Λιβιεράτος, μετά το τέλος της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Κωνσταντίνος Σερράος, και ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, Κωνσταντίνος Κοτρωνιάς.

«Το υπουργείο πιστεύει ότι η αποκέντρωση είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του μέλλοντος της χώρας» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι να βρίσκουμε τα προβλήματα και να τα λύνουμε σε πνεύμα κατανόησης, συνεργασίας και προοπτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου