Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τι αποφάσισε το Δ.Σ της Μονομετοχικής του Δήμου Λαμιέων -Τα μέτρα και οι προοπτικές

Υιοθετήθηκαν οι προτάσεις της 
Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής μετά και την δημοσιοποίηση των άσχημων οικονομικών στοιχείων της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Λαμιέων (το πάρκινγκ στην Λεωνίδου).

Έτσι σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, η οποία διεξήχθη την Τρίτη 16 Οκτωβρίου - με καθυστέρηση δεκαοκτώ μηνών! -, έγινε φανερό πως αν η εταιρεία συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό λειτουργίας, θα οδηγηθεί μαθηματικά σε κλείσιμο (υψηλές αμοιβές στελεχών, περιορισμένη δυνατότητα συλλογής εσόδων, άσχημη γενική οικονομική κατάσταση χωρίς προσοδοφόρες νέες δραστηριότητες κλπ)

Αποφασίστηκαν έτσι ομόφωνα δραστικές περικοπές στις τακτικές αποδοχές των στελεχών της επιχείρησης και λύση της συνεργασίας με τον Οικονομικό Σύμβουλο, που θα βελτιώσουν κατά 45.000 ευρώ περίπου ετησίως το ενεργητικό της.

Αποφασίστηκε επίσης η άμεση διερεύνηση της δυνατότητας για συμμετοχή της εταιρείας σε δραστηριότητες που αφορούν στην αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας διαχείρισης και λειτουργίας του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών, όπως άλλωστε πρότεινε η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών και ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπός της στο ΔΣ Παναγιώτης Στασινός.

Πιστεύουμε πως η Μονομετοχική Εταιρεία πρέπει να αποτελέσει ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον δήμο Λαμίας και πως οι χθεσινές αποφάσεις μπορεί να βοηθήσουν στην βιώσιμη λειτουργία της Επιχείρησης, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου