Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Ένα απέραντο λουκέτο

Όσοι δεν είχαν βάλει ως τώρα λουκέτο λόγω της κρίσης, σήμερα στην πλειονότητά τους κατέβασαν τα ρολά της επιχείρησης και συμμετείχαν στο 24ωρο κάλεσμα των συνδικάτων για γενική απεργία.
Από τις προηγούμενες μέρες η αφίσα με το σύνθημα "ΟΧΙ στον αφανισμό των επιχειρήσεων" είχε αναρτηθεί σε όλα τα καταστήματα και σήμερα τα περισσότερα παρέμειναν κλειστά.
Άλλωστε τι είναι μια μέρα κλείσιμο μπροστά στο οριστικό λουκέτο που έρχεται όπως σχολίασε στον FM-1 ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Λαμίας Γιάννης Βλαχογιάννης.
Για τους επαγγελματοβιοτέχνες το ραντεβού δόθηκε στην αίθουσα των επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας απ’ όπου ξεκίνησε και η πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί τα Πρωτοβάθμια σωματεία.
Στην Πλατεία Πάρκου η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχε την δική της δυναμική και κατέληξε όπως κάθε φορά σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους.
Εκεί που ήταν αναμενόμενη η μικρή συμμετοχή, ήταν η πλατεία Διάκου, όπου και οι λιγοστοί που προσήλθαν, όπως συμβαίνει στις τελευταίες κινητοποιήσεις, αποχώρησαν για να ενσωματωθούν σε άλλα απεργιακά μπλοκ  στην πλατεία Ελευθερίας αλλά και στο Πάρκο.
Ο πρόεδρος του ΕΚ πάντως Χρήστος  Κόρκος μέσα από τον FM-1 κάλεσε όλους να αντιληφθούν ότι με τα μέτρα που καθημερινά πλήττουν κάθε τάξη δεν υπάρχουν περιθώρια για διαφορές και αντιδικίες και μόνο με την ενότητα μπορεί να επιτευχθεί αποτέλεσμα.
Λουκέτο έβαλαν σήμερα στον Δήμο Λαμιέων οι εργαζόμενοι, όπως αποφάσισαν στην χθεσινή συνέλευση τους. Την απόφαση μας μετέφερε η πρόεδρος του σωματείου Κατερίνα Τάσιου.

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου