Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

Σειρά εκδηλώσεων, δράσεων και παρεμβάσεων διοργανώνεται από σήμερα, μέχρι και το άλλο Σάββατο, 22 του μηνός, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι η Βιώσιμη Κινητικότητα αποτελεί για την Αθήνα, όπως και για όλες τις πόλεις του σύγχρονου κόσμου, το μεγάλο στόχο που η επίτευξή του θα διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών στον αστικό χώρο και παράλληλα την οικονομική ευημερία και ανάπτυξη.
Προσθέτει, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης δίνει την αφορμή για την προώθηση στο ευρύ κοινό δράσεων και μηνυμάτων, που θέτουν στο επίκεντρο τις αξίες της Βιώσιμης Κινητικότητας, όπως η ασφάλεια, η οικονομία, η ποιότητα ζωής και η προστασία του αστικού χώρου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στη Λεωφόρο Συγγρού 107, εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στις Αστικές Συγκοινωνίες, για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών, ενώ στελέχη του ΟΑΣΑ θα συζητήσουν με τα παιδιά, θα τους μιλήσουν για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας με στόχο η νέα γενιά να εξοικειωθεί με τρόπους μετακίνησης φιλικούς στο περιβάλλον, αλλά και να εμπνευστεί και να δημιουργήσει στο χαρτί τους δικούς της ιδανικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου», 10.00 - 14.00, στην οδό Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος, όπου η ομάδα των παιδιών, με την καθοδήγηση του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης, θα «ντύσει» με ζωγραφιές το εξωτερικό ενός λεωφορείου. Επίσης, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 14.00 όσοι Αθηναίοι βρεθούν στο Σύνταγμα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν δίπλα σε δύο οχήματα-αντίκες της ΟΣΥ Α.Ε., ένα τρόλεϊ της δεκαετίας του '40 και ένα λεωφορείο της δεκαετίας του '50.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου