Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κατάργηση συντάξεων και πρώην Δημάρχων ?

Tην κατάργηση των συντάξεων που παίρνουν πρώην δήμαρχοι και κοινοτάρχες και εμμέσως «ψαλίδι» και στις βουλευτικές συντάξεις προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα.
 «Θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν όλες οι συνταξιοδοτικές προνομιακές παροχές (διπλές, τριπλές συντάξεις, κ.λπ.) στους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι, νομάρχες) και... προφανέστατα, στους βουλευτές, με τον τρόπο που έχει περιγραφεί στην προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 Παράλληλα, προσθέτει ότι «έχουν ήδη αποκαλυφθεί πάνω από 11.000 περιπτώσεις πλασματικών συντάξεων (πλην Δημοσίου) που επιβάρυναν τα δημόσια ταμεία με περίπου 114 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος συνεχίζεται και πιστεύω ότι η αρχική μας εκτίμηση για ετήσια εξοικονόμηση 430 εκατ. ευρώ θα αποδειχθεί τελικά, μάλλον, συντηρητική».
 Σε ό,τι αφορά στην αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη, τονίζει: «Προβληματίζομαι έντονα για το εάν, αυτήν τη χρονική στιγμή, μια τέτοια αύξηση των γενικών ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη είναι σκόπιμη, από δημοσιονομική και κοινωνική σκοπιά. Πρέπει, βέβαια, να γνωρίζουμε ότι υφίσταται νομοθετημένη υποχρέωση της χώρας να επανεξετάσει το 2020 τα γενικά όρια συνταξιοδότησης, εναρμονίζοντάς τα με το προσδόκιμο επιβίωσης.
Το πλέον πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι τότε, ούτως ή άλλως, θα πηγαίναμε στα 67 χρόνια. Στην περίπτωση, πάντως, που κάτι τέτοιο προκριθεί ως λύση ανάγκης, ήδη από σήμερα, θα πρέπει να καταργηθεί αυτή η ρήτρα επανεξέτασης των ορίων το 2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου