Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ίδρυση εκπαιδευτικού Συλλόγου πανελλήνιας εμβέλειας στη Φθιώτιδα

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24-9, στο παλαιό διδακτήριο του δημοτικού διαμερίσματος Σταυρού η 1η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου του νέο-ιδρυθέντος Συλλόγου μας.
 Στη συνέλευση παρευρέθηκαν 80 περίπου άτομα από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης εν ενεργεία και συνταξιούχοι, της τοπικής αυτοδιοίκησης, και γενικά άνθρωποι από το χώρο των επιστημών και του πολιτισμού οι οποίοι έχουν ενασχόληση με την τοπική ιστορία, την ιστορία της εκπαίδευσης, την αρχαιολογική έρευνα, το θέατρο, καθώς και σημαντική συγγραφική δράση.


 Στη συνέλευση συμμετείχαν ως μέλη η βουλευτής Φθιώτιδας κ. Μακρή, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέτσιος, ο υποδιοικητής ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας κ. Κατσικονούρης, ο αντιδήμαρχος του δήμου Μακρακώμης κ. Κανέλλος, ο περιφερειακός Δ/ντής εκπαίδευσης ΠΕ & ΔΕ κ. Αργυρόπουλος, ο προϊστάμενος επιστημονικής καθοδήγησης κ. Αναγνώστου, ο Δ/ντής ΠΕ κ. Σιούτας, εν ενεργεία Σχολικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημόπουλος, Δεληγιάννη, Καραγεώργου, Λαπαντζή και Μπενιάτα, και πρώην στελέχη της εκπαίδευσης κ.κ. Μπλούνας, Μακρής, Κατσαρός, Κρούπη, Νάτσιος, Τσούμας, Βασιλείου, Ηλιόπουλος, οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου των εκπαιδευτικών κκ. Κλειτσάκης, Μητσόπουλος και Χριστόπουλος, εκπρόσωποι των συλλόγων εκπ/κών και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.
 Οι σκοποί του Συλλόγου συνοπτικά προσανατολίζονται σε δυο βασικές κατευθύνσεις: πρώτον στην ανάδειξη της ιστορίας της εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα με την προσπάθεια για διάσωση, συλλογή, συντήρηση και έκθεση αντικειμένων σχετικών με την ιστορία της εκπαίδευσης και απώτερο στόχο τη μέριμνα για την εξεύρεση και διαμόρφωση χώρου στέγασης Μουσείου Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Δεύτερον, στην προώθηση άτυπων μορφών μάθησης μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα με αντικείμενο την τοπική ιστορία, και γενικότερα την ανάδειξη της ειδικής φυσιογνωμίας της Πόλης της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής της Φθιώτιδας σε σχέση με τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, μορφωτικές κλπ διαστάσεις της.
 Στα πλαίσια αυτών των δράσεων προβλέπονται συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιστημονικούς φορείς και ερευνητικά κέντρα, η διοργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και άλλων ανάλογων εκδηλώσεων με εκθέσεις, επισκέψεις, συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια. Στη διάρκεια της συνέλευσης κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την περαιτέρω δραστηριότητα του Συλλόγου.
 Στις βασικές προτεραιότητες του Συλλόγου, εκτός από την εξεύρεση μόνιμου χώρου για τη στέγαση του Μουσείου Εκπαίδευσης, τίθεται η ευρεία γνωστοποίηση της ίδρυσης και των σκοπών του συλλόγου και προς αυτή την κατεύθυνση η ενεργοποίηση της Φθιωτικής κοινωνίας.

 Οι εργασίες της 1ης Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη του οριστικού ΔΣ του Συλλόγου. Εκλέχθηκαν με τη σειρά ψήφων που έλαβαν οι: Μπενιάτα Ελένη, Σχολική Σύμβουλος, Σταυρόπουλος Γεώργιος, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων, Δημόπουλος Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος, Τζήμας Νίκος, Δ/ντής μουσικού Σχολείου Λαμίας & Κουνούκλας Πέτρος, αρχαιολόγος. Αναπληρωματικά μέλη: κ. Αναγνώστου Γεώργιος, εκπαιδευτικός και Στοφόρου Βασιλική, εκπαιδευτικός.

http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου