Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Επικίνδυνη η νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο Λαμίας!

Προς Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Αξιότιμε κύριε Αγγουρά , αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα, προσδίδοντας απόλυτο σεβασμό και χωρίς να θέλουμε να θίξουμε την φερεγγυότητα του ρόλου και της εργασία σας, θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για τις πραγματικά καίριες και ζωτικές για τους ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας ανεπάρκειες.

Γνωρίζουμε πως το κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου είναι στα ‘δεμένα’ χέρια σας και πως στις δύσκολες ημέρες οικονομικής κρίσης της χώρας είστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να κάνετε όλο και περισσότερες περικοπές και να θέτετε τις όλο και πλέον δύσκολες προτεραιότητες που απαιτούνται.

Όμως, τόσο η ανεπάρκεια του προσωπικού σε νοσηλευτές, χειριστές και ιατρούς όσο και η περιορισμένη λειτουργία από βλάβες βασικού εξοπλισμού – συγκεκριμένα του αξονικού τομογράφου- καθιστούν το ελάχιστο επικίνδυνη την νοσηλεία των ασθενών στο νοσοκομείο.

Το περιορισμένο κατά πολύ και απλήρωτο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καταβάλλει τις καλύτερες προσπάθειες, τιμώντας έναν όρκο που απαξιώνετε μέρα με την ημέρα λόγω των συνθηκών, με τα όσα μέσα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει η διοίκηση, που δυστυχώς όμως δεν επαρκούν!

Πιστεύουμε πως θα πρέπει να τεθούν εκ νέου οι προτεραιότητες του νοσοκομείου για να διατηρηθεί η ορθή λειτουργία αναλόγως των αναγκών και συνθηκών των ασθενών που περιθάλπει .

Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο να περιμένουν ασθενείς ψυχορραγώντας αξονική τομογραφία για μια ολόκληρη εβδομάδα και ο τομογράφος μια μέρα να χαλάει και την άλλη να φτιάχνετε και να ξαναχαλάει!

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 και μετά από 5 και έως 17 ημέρες παραμονής ασθενών στο νοσοκομείο, εκκρεμούσαν, μόνο στην πνευμονολογική κλινική, εννέα (9) αξονικές τομογραφίες για πέντε (5) ασθενείς , οι οποίες είναι άγνωστο πότε θα γίνουν; και φυσικά ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ;!

Από προ δυο ημερών δεν πρόλαβαν ήδη 3 ασθενείς της ανωτέρω κλινικής…

ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ !

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΑΣ!

Με εκτίμηση και μετά μεγάλης μας λύπης για την παρούσα κατάσταση

Οι ασθενείς σε.. εκκρεμότητα

Η συντάσσουσα της παρούσης Κούσουλα Ασπασία


Υπόψη κου Αγγουρά Βασίλειου

Κοινοποίηση: ΔΥΠΕ Στερεάς, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος κο Περιφερειάρχη, κο Νίκο Τσώνη, κο Κυριακάκη Βασίλειο, κο Σταϊκούρα Χρήστο, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Υπουργό, κο Υφυπουργό, κο Γενικό Γραμματέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου