Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αστική καλλιέργεια: Μια καινοτόμα "πράσινη" επιχείρηση!

Ναι σωστά διαβάσατε! Η καλλιέργεια φυτών μέσα στα αστικά κέντρα πρόκειται για ένα νέο, "πράσινο" και πολλά υποσχόμενο είδος επιχείρησης!Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Νάντια Σούσμαν για τη New York Times, μια ομάδα αγροτών με επικεφαλή τον Μπέν Φλάννερ επιχειρεί να αποδείξει πως η λεγόμενη αστική καλλιέργεια είναι ένας εφικτός τύπος επιχείρησης!"Εάν θέλουμε τοπικό, υγιεινό φαγητό να παράγεται μέσα στην πόλη, τότε πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, ωστε οι αγρότες να κερδίσουν χρήματα με αυτόν τον τρόπο", τονίζει η Καρολύν Ντιμίτρι, καθηγήτρια στη μελέτη των τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Όπως επισημαίνει η Καρολύν, υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης της αστικής καλλιέργειας, η οποία μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη χωρίς την προϋπόθεση κατοχής μεγάλου χώρου, καθώς πολλά εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια ενδιαφέρονται να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα.
Η ταράτσα...σύμφωνα με τη λογική αυτού του καινοτόμου είδους καλλιέργειας, αναδεικνύεται στον πιο οικονομικό χώρο δημιουργίας απλών χωραφιών μέσα στην πόλη! Υπάρχουν βέβαια και πιο ακριβές λύσεις, όπως η κατασκευή θερμοκηπίων σε ταράτσες βασιζόμενα σε σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά είναι απίστευτα παραγωγικά.
Να λοιπόν που υπάρχουν έξυπνοι τρόποι και φιλικοί προς το περιβάλλον, που μπορούν με μικρό κεφάλαιο να κινήσουν το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, ώστε να είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα για τον... επιχειρηματία – αγρότη!

emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου