Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Κατασκευή τριών βιοκλιματικών σχολείων

Οι εργασίες κατασκευής των τριών βιοκλιματικών σχολείων στις περιοχές Βατάν-Μυλαυλάκου, Εθνικού Σταδίου και Ευαγγελικών της Κατερίνης, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και βρίσκονται στο στάδιο της επίχωσης των θεμελίων, προκειμένου να δομηθεί το δάπεδο του ισογείου.
«Τα 3 νέα πράσινα σχολεία θα λύσουν στεγαστικά προβλήματα πολλών ετών με τον καλύτερο τρόπο αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους και συντελώντας έτσι τόσο στη μείωση του κόστους, σε ό,τι αφορά την ενέργεια, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, τονίζοντας παράλληλα πως «η δημιουργία πράσινων σχολείων δεν αφορά μόνο στα κτίρια, αλλά αντιπροσωπεύει την αλλαγή νοοτροπίας για τη διαμόρφωση μιας οικολογικής συνείδησης».

Ο προϋπολογισμός κάθε σχολείου ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατ. 700 χιλ., ενώ η κατασκευή τους είναι 100% χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ . Τα «πράσινα» δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2013.



ΕΛΛΗ ΝΤΑΛΑΜΠΙΡΑ
http://otanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου